Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Warhammer 40,000 Space Marine

Warhammer serien har for mig altid været forbundet med strategi, nørder som maler figurer og massevis af orker. I seneste udspil, med undertitlen Space Marine (og lad os bare kaldet spillet det fra nu af), har man dog skåret strategi og betænkningstid væk og i stedet givet os et temmelig lineært, men ikke mindst voldsomt actionpakket tredjepersonsspil.Historien i Space Marine er simpel og foregår i en fjern fremtid, hvor det handler om en eneste ting, krig! Fjenden er tusindvis af orker, der åbenbart mener at menneskeheden er ligeså fornøjelig som en veltilrettet torn i øjet. Menneskehedens ypperste soldater er Space Marines, der iklædt en kæmpe dragt, er tæt på usårlige. Arbejdet med dragten har været vellykket og man føler sig enormt sej, sammenlignet med de små ubetydelige soldater man møder igennem spillet. Jeg undres dog over at dragten ikke kommer med hjelm, da hovedet sidder totalt ubeskyttet og får en til at ligne en af steroidetosserne fra det lokale træningscenter.


Lækre våben


Som det sig hør og bør i spil af denne type, starter man ud med et relativt simpelt våben, men finder undervejs flere og mere effektive våben og granater.  Der er gjort et godt arbejde med at skabe interessante våben som supplerer hinanden godt og man får rigeligt brug af granatkastere, sniperrifler mv. Rundt omkring på banerne er strøet ammunition og der er heldigvis rigeligt af det. Space Marine er altså ikke et spil, hvor der skal spares på kuglerne.Udover skyderiet kan orkerne også nedslagtes på hack N´ slash vis. Du er forsynet med et motorsavslignende aggregat og kan rimelig nemt hukke dig vej gennem store grupperinger. Selve kampsystemet er ret simpelt og ikke nær så gennemført som f.eks i God of War 3, men det fungerer udmærket som tilføjelse til skyderiet. Kampene kan også bruges til at genopbygge ens helbred idet når du dræber orkerne på særlige måder. Disse angreb skal dog bruges med omtanke da de iværksætter en lille cutscene, hvorunder du intet kan gøre, mens fjenderne derimod har fri adgang til at hugge løs – ikke helt gennemtænkt vil jeg mene.


Som nævnt i starten er Space Marine et temmelig lineært spil. Der er kun en vej og skulle du forsøge andet ender det somme tider med småløb på stedet da programmørerne har sat diverse usynlige vægge op for at styre din fremfærd. Af samme årsag kan spillet, der indeholder 16 rimeligt lange kapitler, med tiden godt blive en smule ensformig. Man lærer efterhånden af læse, hvornår spillet bygger op til kamp og det siger sig selv at lidt mere uforudsigelighed havde været at foretrække.Grafisk er Space Marine standard. Omgivelserne er for det mest ødelagte landskaber eller inde i større rumskibe. Det formår ikke at skabe helt samme følelse af storhed som f.eks EA´s Bulletstorm, men det fungerer. Der er dog visse fejl i form af fjender der popper væk og pludselig er tilbage, ligesom jeg også havde “held” til at sidde fast i en væk en enkelt gang. Overordnet set kører Space Marine dog uden de store problemer.


Konklusion


Sagt ganske enkelt så er Warhammer 40,000 Space Marine rendyrket søndagsaction, tomme kalorier på en perfekt sofasøndag, gerne med tømmermænd. Det er ikke voldsomt originalt, heller ikke med en dyb historie, der kræver din opmærksomhed, men det har et herligt drive og orkerne er underholdende. Der findes flottere spil på markedet, men vi har ikke voldsomt mange tredjepersonsspil, der opnår samme effekt, som du kan i selskab med Space Marine.


 


Plus: God afveksling mellem at skyde og tæve dig igennem spillet. Fin styring, interessante våben, rimelig lang spilletid.


Minus: med tiden lidt ensformigt, grafiske fejl, meget lineært.


Karakter: 70%


 


Udvikler: THQ


Ude nu til Pc, Xbox 360 og PS3


Testet på PS3 samt Xbox 360

Annonce:
Forrige artikelElgiganten åbner stor butik i Silkeborg
Næste artikelSamsung bundler tablet med TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.