Forside Nyheder

6-årig brugte 23.000 kroner i iPad spil


Det var spillet Smurfs’ Village der gav den kæmpe regning. Men der findes flere spil af samme slags.


 


Dyrt iPad spil


Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke er opmærksom på spil med indbygget betaling. Det måtte en norsk mor sande, efter en regning på 23.000 kroner efter få dage med et nyt iPad spil.


En ny type spil er ved at vinde frem. Det er spil der er gratis at hente ned, og i første omgang gratis at spille; Men som lokker til at investere rigtige penge, for flere muligheder og en hurtigere spilafvikling.


Sådan et spil er Smurfs’ Village. Et spil om smølfer, der findes til både Android og Apple produkter. I spillet styrer man smølfe-byer.


Selve spillet er gratis at hente, men man kan avancere i spillet ved at købe smølfebær. Vel og mærke for rigtige penge. En lille spand med smølfebær koster 30 kroner. En vognfuld koster 599 kroner.


 


Lokker til køb


Problemet med den type spil er at de lokker til at investere pengene. Hvis ikke man gør, så flytter spillet sig kun meget langsomt fremad, og mulighederne er færre.


Den 6-årige dreng i Norge som Dagbladet fortæller om, nåede derfor at bruge for 23.998 NOK, svarende til godt og vel 23.000 danske kroner inden hans indkøb blev stoppet. Og det over en periode på mindre end en uge, hvor han fik lov at spille om de populære Smølfer på familiens iPad.


Recordere.dk har prøvekørt Smurfs’ Village, og kan konstantere at det ligner er en ren pengefælde. Ikke mærkeligt at en 6-årig ikke kan gennemskue den snu måde spillet er lavet på. Ifølge hans mor vidste han jo ikke engang hvad 23.000 kroner er.


Man skal kun få minutter ind i spillet, før det begynder at lokke med at man kan bruge smølfebær (smuftberries) til at få tingene til at ske hurtigere.


 


Indbygget betaling


Da spillet benytter sig af “In App Purchase”, muligheden for at spil kan handle på din konto, krævede det kun indtastning af iTunes adgangskode én gang, før knægten bare kunne købe løs af de eftertragtede bær.


Da vi prøvekørte spillet blev vi bedt om at indtaste iTunes kodeord allerede ved valg af brugernavn (nickname). Så den stakkels mor har næppe set det komme.


Er der børn i hjemmet, der spiller på de nye gadgets, så pas på spil af denne type med indbygget betaling. Så der ikke dukker overraskelser op, næste gang kreditkort-regningen fra Apple eller Google dumper ind.


Denne gang endte det dog lykkeligt. Moderen havde allerede kontaktet spiludbyder og Apple, og da avisen Dagbladet henvendte sig til Apple for at høre om udfaldet, valgte de med det samme at give tilsagn om at tilbagebetale pengene.


 


 Spillet Smurfs’ Village opfordrer børnene til at bruge smølfebær, og de første bær er gratis.Spillet er af den type der leder spilleren igennem mulighederne. Her ledes barnet til at bruge smålfebær.Nå for søren, nu er der ikke flere smølfebær. Så må barnet jo købe nogle flere.Hvilken 6-årig forstår konsekvensen at af trykke køb, for “ja, tak” til de savnede smølfebær.


 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.