Forside Nyheder

Gider du tale til Apples flad-tv?


Journalist fra The New York Times synes at vide, at Siri er grundstenen i brugergrænsefladen i Apples (måske) kommende flad-tv.


 Journalist fra The New York Times skriver, at Apples kommende flad-tv vil bruge Siri-teknologien, så du kan tale kommandoer til stuealtret.


I biografien om Steve Jobs afslører den nu afdøde Apple-grundlægger, at hans firma arbejder på et flad-tv og at det får “den mest simple brugergrænseflade du kan forestille dig.”


Nu rapporterer Nick Bilton fra den amerikanske avis, The New York Times, at den brugergrænseflade bliver baseret på Siri-funktionen, der netop er blevet lanceret med Apples nye iPhone 4S.


Bilton går ikke i detaljer med, hvor han har fået sin information fra, men skriver at det har været kendt, at Apple har eksperimentet med prototyper i noget tid. Det er dog først med Siri, at Apple endelig har fundet den perfekte måde, hvorpå du vil skulle styre kukkassen.


 


Tal til dit tv


“Det lyder som science fiction. Du sidder på din sofa og i stedet for at fumle med flere fjernbetjeninger eller håndbevægelser, så snakker du simpelthen i stedet: ‘Afspil den seneste episode af Gossip Girl.’ ‘Vis de seneste nyheder.’ ‘Spil nogle Coldplay-videoer.’ Siri klarer resten,” skriver Bilton.


“Hvad kunne være mere enkelt end at gø kommandoer af dit fjernsyn,” spørger Bilton.


Spørgsmålet er dog, hvilke begrænsninger sådan et flad-tv vil komme med. Siri vil øjensynligt ikke kunne styre en tilsluttet kabel- eller satellit-boks, og så ryger lidt af ideen. Med mindre Apple selvfølgelig sørger for indholdsaftaler, så størstedelen af tilgængelige tv-serier og film vil kunne streames via nettet.


Apple udøver allerede stor kontrol med sine bærbare gadgets og iTunes og App Store, og spørgsmålet er om den typiske forbruger vil give Apple lige så stor magt over tv-oplevelsen i stuen.


Og hvordan vil Siri høre dine kommandoer, hvis du ser en heftig actionfilm og volumen er skruet op til 11? På en eller anden måde vil du have brug for en fjernbetjening eller teknologi á la hvad Microsoft udforsker med Kinect til Xbox 360.


 


Mange penge på spil


Bilton citerer et arbejdspapir fra den engelske bank, Barclays, der anslår at Apple vil kunne øge sin omsætning med op til 19 milliarder dollars, hvis firmaet går i gang med at sælge fjernsyn.


Han skriver også, at det er nødvendigt for, at priserne på det elektroniske indmad kommer længere ned, men taget i betragtning, at Apple allerede kan sælge Apple TV for blot 100 dollars i USA, så bør det ikke være den helt store udfordring at integrere den i en et flad-tv med et panel fra eksempelvis LG eller Samsung


Bilton slutter sin historie af med at konkludere, at Apple burde være i stand til at annoncere et flad-tv i slutningen af 2012 og have det klar ude i butikkerne året efter.


 

Annonce:
Forrige artikelStofa køber Canal Digital kabel-tv
Næste artikelViaplay udvider
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.