Forside Nyheder

Investeringsbank: Apple bygger prototyper af TV nu


Investeringsbank fortæller at Apple nu bygger prototyper af TV apparater. (Illustration: recordere.dk)


 


Apple fladskærms-TV


Skal vi tro de seneste oplysninger, er det ikke længere et spørgsmål om Apple vil lave TV-apparater, men om hvornår de kommer.


Det er ikke første gang at der slipper oplysninger ud, om det næste Apple projekt: At bygge egne fladskærms-tv.


Men der kommer mere og mere kød på rygtestrømmen. Senest har den anerkendte globale investeringsbank Piper Jaffray været ude med nye oplysninger, fortæller CNN Money.


Investeringsbanken fik på et møde i september, med en unavngiven asiasisk elektronik-producent, at vide at Apple bygger prototyper af de nye TV nu. Og de oplysninger har de valgt at give videre til investorene i et notat.


Tidligere har der været andre indikationer fremme. I juni fortalte en tidligere chef i Apple, at de arbejder på TV, og tidligere på året investerede Apple i en display-fabrik der kan sikre stabil leverance af LCD paneler op til 50″.


Ex-chef: Ja, Apple er på vej med flad-tv


I maj søgte Apple patent på en TV-teknologi, og for få uger siden søgte de om endnu et patent, denne gang software til at gennemse og optage TV-programmer.


 


Hvad kan vi så vente af TV fra Apple ?


Så nu er det er vist mere et spørgsmål om hvornår de TV kommer, og ikke om de kommer. Men hvad vil vi eventuelt kunne forvente af et TV med et æble på fronten, udover at det næppe bliver helt billigt.


Jo, Steve Jobs omtaler faktisk kort de nye TV i hans biografi med ordene:


“Jeg vil gerne skabe et integreret TV”“Det vil være perfekt synkroniseret med alle dine enheder og med iCloud … Det vil have den enkleste brugerflade du kan forestille dig. Jeg har endelig knækket koden”.


Et Apple fladskærms-TV kunne også få en Siri assistent indbygget, for intelligent kontrol via tale. Ikke kun til at kontrollere kanal-skift og den slags, men for mere enkel timer-programmering, indtaling af titler osv.


Søgninger kan gøres mere enkelt med stemmen: “Hvad har du af Harry Potter?”, “Find seneste nyhedsudsendelse” og “Hvilke kanaler viser tegnefilm lige nu”. Mulighederne er mange.


Rygte: Snak med næste Apple TV


Med TV’et forbundet til internettet og Apples iCloud, ventes det at blive en kombination af et normalt TV og en medieafspiller for udsendelser på nettet. Både leje og tidligere optagelser. Altså at optagelserne også ligger ude i skyen, fremfor på et lokalt medie, så de kan genses fra alle dine Apple enheder.


Men inden du nu vrider armen om på din bankrådgiver, for at skaffe kapital, så klap lige hesten. Selvom Apple måtte være på vej med et fladskærms-tv snart, så ved vi ikke om det i starten vil være forbeholdt det amerikanske hjemmemarked.


 

Annonce:
Forrige artikelNyt motor-lærred: Lissau California
Næste artikelTDC skruer op for mobilt bredbånd
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.