Forside Nyheder

TV-signaler kan forstyrres af LTE / 4G bredbånd


Der vil ikke være sne på skærmen ved forstyrrelser, men derimod udfald og pixeleringer.


 


Når vi fra 2013 tager tidligere TV-frekvenser i brug til LTE 4G mobilt bredbånd ventes en eksplosion i sager om forstyrrelser af TV-signalerne.


Frekvenser der tidligere var forbeholdt TV er overdraget til det nye mobile bredbånd LTE.


Nu råber Forbrugerrådet vagt i gevær. Det kan nemlig give problemer og økonomisk hovedpine til mange boligejere.


Hvis kabel-anlæggene i eksempelvis etageegendomme ikke er ordentligt HF-tætte, så vil indstråling fra de mobile enheder kunne medføre dårlig TV-modtagelse. Resultatet kan blive at ejendommens TV-installation skal udskiftes, hvilket kan være en større regning.


?Det er rent teknisk de samme problemer, som da man skiftede til digitalt tv i 2009. Men nu vil alle kunne blive ramt af forstyrrelserne. Det kan ske i hele landet, alle steder, og det kan skifte over tid,? fortæller specialkonsulent og frekvensplanlægger hos IT- og Telestyrelsen, Jeppe Kristensen til Forbrugerrådets blad Tænk.


Alle med utætte installationer vil kunne få problemer. Det kan betyde, at folk må investere i nye kabler og stik, oplyser IT- og Telestyrelsen til Tænk. Med utætte hjemmeinstallationer menes eksempelvis kabler og stik uden ordentlig afskærmning.


Men problemerne kan også opstå i selve TV-appararet, hvis det ikke er ordentligt afskærmet mod de nye frekvenser.


Det er 1. januar 2013 at de nye frekvenser til mobilt bredbånd tages i brug.


 

Annonce:
Forrige artikelDali Fazon F5 – Ny dansk designhøjttaler
Næste artikelI respekt for Steve Jobs udskydes ny supermobil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.