Forside Nyheder

Gates og Ballmer dræbte Microsofts udfordrer til iPad


Microsofts alternativ til iPad kunne have set sådan her ud.


 


Microsofts øverste folk troede ikke på en fremtid, hvor render rundt med gadgets, der ikke kører Windows. Amerikansk journalist fortæller historien om hvordan Courier døde.


Næste år kommer Microsofts alternativ til Apples iPad; tablet-computere med Windows 8. Men i lang tid arbejdede softwaregiganten faktisk på en tablet, der langt hen af vejen minder om iPad. Jay Greene fra CNET.com fortæller historien, der er blevet til via interviews med 18 nuværende og tidligere Microsoft-ledere.


Projektet hed Courier og var en mini-computer med to berøringsfølsomme skærme, der kunne lukkes og åbnes som en bog. Den kørte en speciel udgave af Windows CE, og kunne bruges både med stylus og med fingrene.


Tidligt sidste år kunne Microsofts direktør, Steve Ballmer, dog ikke finde ud af om han skulle give grønt lys til Courier eller i stedet satse fuldt på, at det næste fulde Windows-operativsystem også ville kunne fungere ordentligt på en tablet.


 


Gates blev hentet ind


Courier blev udviklet under opsyn af J Allard, der blandt andet var manden, der fik Microsofts Xbox-division op at stå, mens Windows-divisionen blev styret af Steven Sinofsky. Steve Ballmer havde høje tanker om begge mænd og kunne simpelthen ikke beslutte sig.


Derfor blev Bill Gates – Microsofts grundlægger, bestyrelsesformand og tidligere direktør – hentet ind og han grillede Courier-holdet med en lang række spørgsmål.


Da Gates spurgte hvordan man skulle få fat i sin e-mail, fik han ikke helt det svar han var ude efter. Allard svarede, at Courier var tænkt som et supplement til brugere, der allerede havde en smartphone og en computer, og at man derfor ikke var ude efter at skabe endnu en e-mail-oplevelse. E-mail, det kunne man få fat i via nettet, lød beskeden.


Historien lyder, at Bill Gates her fik en “allergisk reaktion.”


Få uger efter blev Courier-projektet stoppet, og sidenhen forlod J Allard, og hans chef, Robbie Bach, Microsoft.


I stedet for Courier bliver det altså nu Windows 8-baserede tablet-computere, der skal udfordre Apples iPad.


Læs hele historien her!


 

Annonce:
Forrige artikelArrangement: Oplev Lissau California
Næste artikelPlex klar til Google TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.