Forside Nyheder

Nokia: Salget af Lumia 800 går fantastisk


Nokias første Windows-mobil er udsolgt flere steder, meddeler firmaet, der ikke mener man bør lytte til markedsanalytikere, der sår tvivl om salget.


 


Den spritnye Nokia Lumia 800 med Windows Phone er udsolgt flere steder i Storbritannien og salget går strygende, meddeler finnerne.


Åh nej, var vi mange der tænkte, da der tidligere på ugen var historier ude om, at salget af Nokia Lumia 800 går dårligere end forventet. Det er vigtigt med et stærkt, tredje alternativ til iPhone og Android, og det må Microsoft/Nokia-alliancen gerne udvikle sig til.


En markedsanalytiker, James Faucette, skrev i et arbejdspapir, at han oprindelig havde forventet et salg på to millioner eksemplarer i fjerde kvartal af 2011, men at han nu blot regner med at Nokia sælger 500.000 eksemplarer.


Nokia selv har ikke kommenteret på tallene, men meddeler at mobilen sælger fremragende i Storbritannien, der er et af de få lande, hvor den er blevet lanceret.


“Salget af Lumia 800 i Storbritannien har fået en fremragende start,” skriver firmaet i en pressemeddelelse. “Baseret på tidlig salgsdata, så ser det ud til at Lumia 800 leverer den bedste uge nogensinde for salg af smartphones i Storbritannien.”


Nokia meddeler, at mobilen er solgt ud i flere steder i salgskanalen og sender en lussing til førnævnte markedsanalytiker ved at skrive, at “vi føler at der har været en forhastet analyse af salget af Lumia 800.”


Lumia 800 har fået pæne ord med på vejen af langt de fleste anmeldere, og Nokia har fået kritik af forbrugere og pressen for ikke at lancere mobilen med det samme i Danmark. Den rammer først butikshylderne herhjemme til januar, men kan du ikke vente, så kan den findes på et væld af netbutikker til priser på omkring 4.000 kroner.


 

Annonce:
Forrige artikelDR åbner for smarte recordere i 2012
Næste artikelRegeringen klar til skat på medarbejderkøb
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.