Forside Nyheder

Samsung vil se kildekoden i iPhone 4S


Samsung hævder, at Apple overtræder firmaets 3G-patenter og vil nu have lov til at kigge i kildekoden til iPhone 4S


 I forsøget på at få bandlyst iPhone 4S fra butikshylderne i Australien beder den koreanske elektronikgigant om adgang til kildekoden i iPhone 4S


Patentkrigen mellem Samsung og Apple fortsætter for uformindsket styrke. Tidligere i år lykkedes det Apple at få forbudt salget af Samsung Galaxy Tab 10.1 i Australien, og nu prøver Samsung til gengæld så, at få iPhone 4S fjernet fra butikshylderne.


Samsung hævder, at Apple med iPhone 4S krænker tre forskellige patenter relateret til 3G-teknologi. Apples holdning er, at disse patenter er dækket af de internationale 3GPP-standarder og aftaler med det Europæiske Institut for Telekommunikationsstandarder (ETSI, red.), og at Samsung allerede at accepteret, at patenterne bruges globalt under “retfærdige, rimelige og ikke-diskriminerende vilkår.” Apple mener derfor, at Samsung blot kræve en forhandling om licensgebyrer.


Men den går ikke, siger Samsung, der hævder at disse aftaler ikke gælder i Australien, og at Apple under alle omstændigheder har nægtet at forhandle med Samsung om licensvilkår for brug af patenterne.


 


Lad os se hvordan softwaren fungerer


Apple forsvarer sig også med, at 3G-chippen i iPhone 4S, Qualcomm MDM6610, allerede er dækket af licensaftaler i forhold til de pågældende Samsung-patenter.


Samsungs modsvar? Vi skal have adgang til kildekoden i iPhone 4S for at se, hvordan softwaren reelt interagerer med 3G-chippen.


Af selvklare grunde er Apple meget imod at give Samsung lov til at kigge under motorhjelmen på iPhone 4S.


Dommeren i sagen siger, at hun både ejer en iPad og en Samsung-mobil, og at begge parter derfor kan regne med, at hun vil udvise retfærdig dømmekraft.


Apple og Samsung har også gang i juridiske slagsmål i flere europæiske lande og i USA.


 

Annonce:
Forrige artikelStor interesse for TDC TV
Næste artikelNyt Marked til din Android-mobil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.