Forside CES CES 2012

Nu kommer de store OLED TV


LG’s seneste 31 tommer OLED TV. Næste år kommer Samsung med 55″ OLED TV.


 


Kommercielle OLED TV


Samsung og LG er på vej med store OLED TV, og de første står til at indtage TV-markederne senere i 2012.


Der har været talt om OLED TV i årevis nu. Det ultra tynde display med de mange klare farver, der udover at give nye muligheder for slim design tilmed er meget energivenligt.


OLED TV er også dukket op som kommercielle produkter, men kun i mindre skærmstørrelser og til meget høje priser. Til efteråret 2012 vil de første store kommercielle OLED TV dukke op, med producenterne Samsung og LG bag. Det erfarer det japanske finansmagasin Nikkei.


 


Samsung vil have føretrøjen


Selvom både LG og Samsung har arbejdet på OLED TV i et stykke tid, så er det ifølge Nikkei fra Samsung at vi vil se det første store angreb.


Det vækker minder om den kommercielle introduktion af LED TV i sin tid, altså LCD TV med LED bagbelysning. Samsung skabte et forspring i forhold til konkurrenterne med LED TV dengang, ved at gå ind på markedet med en massiv portefølge og en global markedsføring.


OLED TV ventes dog at blive mere eksklusive i starten pga. en højere pris, så det bliver næppe i samme volumen som dengang LED TV strømmede ud på markederme, men Samsung vil aligevel forsøge at få et forspring i forhold til konkurrenterne her også.


Der vil blive tale om et 55″ OLED TV til markederne i Europa, USA, Kina og Sydkorea, og Samsung ventes at fremvise prototypen allerede her på CES udstillingen i Las Vegas til januar.


Både Samsung og LG håber at de med OLED TV igen kan distancere sig fra de billigere kinesiske producenter, og samtidig give Sony og Panasonic hård konkurrence.


 


Konkurrent til Plasma TV


OLED TV regnes også som en stærk konkurrent til plasma tv hvad angår billedkvalitet. Nyheden har derfor allerede fået aktiekursen hos konkurrenten Panasonic til at dykke.


Fra næste år vil Panasonic dog også satse mere på store LED TV.


 

Annonce:
Forrige artikelFår du også et TV i julegave ?
Næste artikelNu får HTC Flyer endelig Honeycomb
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.