Forside Indhold og distribution Film

CinemaxX hædret som årets biograf


 


Prisen for ?Årets biograf? bliver traditionelt tildelt en enkelt biograf ? men årets prisuddeling bød på et brud med traditionen og prisen blev for første gang givet til en hel kæde, nemlig CinemaxX Danmark.


Det er brancheforeningen for de danske filmdistributører, FAFID, der hvert år i samarbejde med Danske Biografer uddeler en pris til personer, der i videste forstand, og altid for mere end et enkelt års indsats, har inspireret og synliggjort filmbranchen.


Men i år blev prisen ikke givet til en person, men derimod en hel biografkæde.


?Stille og roligt og uden de store armbevægelser har CinemaxX med en meget dygtig ledelse, opbygget en kæde af tre biografer centralt beliggende i vores tre største byer, op fra bunden til i dag at være blandt de bedste biografer i Danmark.” lød det bl.a. i motivationstalen ved prisoverrækkelsen.


I dag står de tre biografer for ca. 17% af alle solgte billetter i Danmark.

Annonce