Forside Indhold og distribution Musik

Apple vil hæve lydkvaliteten i iTunes


 


Projektet iTunes Plus sætter fokus på bedre digital lydkvalitet i æblefirmaets musikbutik.


Er du HiFi-entusiast har du nok mere end én gang rynket på næsen over kvaliteten i de digitale musikbutikker som iTunes. Det er godt nok muligt at bruge iTunes til at rippe CD’erne i Apple Lossless, men købes musik i online-butikken er det en helt anden og lavere kvalitet der serveres for ørene.


Men måske er der håb forude. Apple har ihvertfald igangsat et projekt, der skal forbedre kvaliteten i af musikken i iTunes.


Mastered For iTunes er et oplæg til dem der leverer musikken, om at gøre brug af iTunes Plus som bygger på en ny og forbedret AAC-codec. Istedet for at levere musikken i CD-kvalitet 44/16 (44 KHz 16 bit) så vil Apple gerne have musikken i 96/24 (96 KHz 24 bit) istedet.


Musikken komprimeres fortsat, men med den nye iTunes Plus AAC-codec der benytter 256 Kbit variabel bitrate.


Det lyder som et skridt i den rigtige retning, men ikke et ord om Apple Lossless der er Apples svar på FLAC – altså musik i 1:1 kvalitet. Noget tyder dog på at Apple også har fokus på muligheden for at tilbyde dette senere. De skriver:


“Keeping the highest quality masters available in our systems allows for full advantage of future improvements to your music”. – Læs mere i: Whitepaper på Masteret for iTunes


Blandt de albums der allerede har fået stemplet “Mastered For iTunes” er U2’s Achtung Baby, Madonnas MDNA og Paul McCartneys Kisses On The Bottom.

Annonce