Forside Produkter HiFi & Surround

CD-afspiller til 50.000 kroner


Densen Audio Technologies lancerer nu B-475, en ny Superleggera top model CD-afspiller.
 


Var det noget med en ny CD-afspiller til samlingen? Hvis penge ikke er noget problem, så er Densen klar med en highend model til 50.000 kroner!


Densens slogan er “livet er for kort til kedelig hifi!”, og CD-afspilleren B-475 virker da også meget andet end kedelig. Mange vil nok også hæfte ordet dyr på den, for den store pengepung skal frem for at erhverve et eksemplar.


Densen B-475 er det andet superleggera produkt fra Densen, det første var B-275 forforstærkeren. Begrebet superleggera vil ikke være ukendt for kendere af sportsvogne, hvor denne italienske term der betyder super let vægt, har været brugt til at beskrive chassierne på nogle af de bedste og mest berømte sportsvogne der er lavet.


Industristandarden i audio branchen har været at bygge større og større hifi produkter, med større og større kredsløb og strømforsyninger, i kabinetter der både indeholdt delikate audiokredsløb og massive strømforsyninger.


Densen har med superleggera produkterne, delt disse i 2 kasser, så audiokredsløbene er totalt adskilte fra strømforsyningerne. Dette har dramatisk reduceret den indvirkning mekaniske vibrationer og elktromagnetisk udstråling, der normalt indvirker negativt på signalerne og dermed lyden.


  


I stedet for at benytte sig af standardkondensatorer, så får Densen produceret sine egne tilpasset de kredsløb som de indgår i.


Strømforsyningerne er bygget med fokus på at levere “ren” strøm til de seperate dele af elektronikken, og selv  transformatorerne er “custommade” til Densen..


Hver audiokanal i B-475 superleggera har derfor sin egen trafo, 200.000uF kapacitet og ensretning med ultrahurtige og præcise dioder. Den tredje tranfo forsyner mikroprocessor, CD drev, display, og øvrig styrekredsløb.


 

Selvom CD afspilleren ved første øjekast ligner et færdigt købt drev fra TEAC, så er det modificeret til highend brug.


Der sidder en ekstern clock-controller for at undgå jitter, gennem brug af samme clock i både sende og modtage enden af datastrømmen. Noget Densen har udviklet i samarbejde med TEAC.


Digital-analog konverteringen sker på et seperat print, hvor DAC chips er indkapslede for bedst mulig ydelse. DACen er en 24/192 type.


Analog kredsløbene er diskret opbygget, og baseret på Densens egen non-feedback klasse A kredsløb.


  


B-475 har digitalt input, der gør det muligt at tilslutte eksterne digitale kilder.


På den måde kan B-475 også bruges som digital-analog konverter for eksempelvis et Sonos system, en Squeezebox eller en anden digital kilde.


Tilslutningerne bag på er guldbelagte, hvilket sikrer forbindelsen over tid da guld ikke irer på samme måde som andre metaller.


B-475 fås I enten albino finish med krom knapper, eller sort med enten krom eller guld trykknapper. Displayet er det samme som i de øvrige Densen produkter, og displayet kan dimmes, og helt slukkes hvis man måtte ønske dette.


 


Pris og tilgængelighed


Nøgleordet er “livet er for kort til kedelig hifi!”.


Densen-produkterne er “Made in Denmark”, med en kombination af højteknologisk montage med robotter og anden automatiseret produktion, og slutmontage hvor Densen produktions team producerer det enkelte produkt specifikt til den enkelte kunde.


Lydmæssigt er B-475 resultatet af Densens ønske om at lave en CD afspiller der ikke kun overgår de nuværende Densen modeller, men en CD afspiller der er en ultimativ reference for hvad man kan forvente af CD afspillere uanset pris.


Men den slags er er ikke billigt. Så her er CD-afspilleren der – formentlig – koster mere end dit fladskærms-tv.


Prisen er kr. 49.995,-


 Technical features: • Superleggera dual cabinet.
 • Line outputs: 2 sets
 • Digital outputs: 1 Digital DenLink and 1 BNC
 • Digital Input: 1 coax using BNC.
 • Converter type: 24 bit
 • Customized CD transport
 • Power supply size: 3×90 VA with 6 seperate windings.
 • Storage capacity: 660.000 uF
 • Output stage: a non feedback design without local or global feedback.
 • Main micro processor can be upgraded via a computer
 • Double sided Teflon circuit board.
 • 4 layers DAC board.
 • DA Converter with shunt regulators in the PSU.
 • Prepared for the Gizmo system remote and available in a bundle pack with this.
 • Prepared for multiroom
 • Prepared for intelligent communication with other Densen products via the DenLink cable
 • Finish: Black with gold or chrome buttons or albino with chrome buttons.

Kilde: hififreaks.dk

Annonce