Forside MWC MWC 2012

Dolby sikrer filmlyd på filmtjenesten VoddlerImg_7751bDolby Plus kommer først til den skandinaviske filmtjeneste Voddler. Så nu skal der filmlyd på Nokia smartphones og måske snart også verdens hurtigste smartphone.

Der er tale om en verdenspremiere på filmlyd på filmstreaming til smartphones, via Dolby Plus lydsystem.


Det betyder at den skandinaviske filmtjeneste Voddler er først med at tilbyde streaming og offline film på Nokias mobile enheder, hvor lyden ikke lyder ligeså flad som enheden den afspilles på.


Vi fik et lyt her på Mobile World Congress i Barcelona. Ikke lige på Voddler, men på filmlyd sendt igennem Dolby Plus. Der var arrangeret en demonstration, hvor man for de samme film kunne slå Dolby Plus til/fra. Og der var en verden til forskel, med Dolby Plus får filmene karakter af en lommebiograf. Der er meget mere volumen, effekter træder tydeligere frem og der kommer i det hele taget mere liv i lydbilledet.

Lyden er 5.1 surround, så benyttes surround-hovedtelefoner bliver det endnu mere som lyden i en mindre hjemmebiograf.

Desværre kræver det hardware som understøtter Dolby Plus, og det er lige nu og her kun udvalgte Nokia smartphones.

Nokia telefoner der kan bruge Dolby Plus, via en ny App som udkommer her i 2. kvartal af 2012, inkluderer Nokia 700, Nokia 701, Nokia 603, Nokia 803 smartphone, Nokia 808 PureView smartphone samt Nokia N9.

Huawei – der lige har vist verdens hurtigste smartphone frem på MWC 2012 har også indgået en aftale med Dolby. Så måske vi snart ser samme teknologi i deres Android smartphones.

 Annonce