Forside Nyheder

Internet-udbyder blokerer Samsung Smart-TV


En internetudbyder i Samsungs hjemland blokerer nu for Smart TV, som følge af et meget højt dataforbrug.


CES-udstillingen i Las Vegas i januar var Smart TV den helt store trend. Snart opfordres vi til at forbinde TV-apparaterne med internettet, for at få endnu mere underholdning og oplysning ind på stuealteret.


Med Smart TV åbner der sig en ny verden af TV-Apps, hvor tjenester som eksempelvis filmleje (video-on-demand) rykker ind i TV’et.


Men streaming af video kræver også høj båndbredde på internettet, og er der mange som streamer forskelligt indhold samtidig, kræver det også en bagvedliggende infrastruktur hos internet-udbyderne der er hurtig nok.


Noget tyder på at Smart TV lægger en del beslag på de koreanske internet-forbindelser allerede. Ihvertfald har en internet-udbyder fra Samsungs eget hjemland nu valgt at blokere for Samsung Smart TV, skriver The Verge.


Det er sydkoreas største internet-udbyder KT (Tidl. Korea Telecom) der vil have TV-fabrikanterne til at spytte i kassen, og være med til at betale for det øgede forbrug på nettet. Men aktionen har allerede vækket de sydkoreanske telemyndigheder, der kalder udviklingen “uhensigtsmæssig” og de forventes at gå ind i sagen.


Sagen vækker især opsigt, fordi Sydkorea regnes for at have et af verdens bedste og mest veludviklede bredbånd. 


 Martin Engen fra Samsung Danmark fortæller her om Samsung Smart TV (Video fra IFA-11)

Annonce