Forside Nyheder

Nye Onkyo surround receivere – 2012 entry level modeller


 


Sat op mod sidste års modeller, så byder de nye Onkyo surroundreceivere på mere valuta for pengene.


De fire første Onkyo modeller for 2012 kommer til at gå under følgende navne:  • Onkyo TX-SR313 5.1 A/V Surround receiver vejl. pris kr. 2.590,-
  • Onkyo TX-NR414 5.1 A/V Netværks receiver vejl. pris kr. 3.750,-
  • Onkyo TX-NR515 7.2 A/V Netværks receiver vejl. pris kr. 4.190,-
  • Onkyo TX-NR616 7.2 A/V Netværks receiver  vejl. pris kr. 5.490,-

De første modeller forventes at kunne leveres fra slutningen af februar eller starten af marts. Alle modeller kan leveres i sort og sølv finish.


  


Onkyo TX-SR313Onkyo TX-NR313


 


Den prisvenlige Onkyo TX-SR313 (100W per kanal) er i år blevet tungt udrustet med den eftertragtede teknologi WRAT (Wide Range Amplifier Technology) en lav negativ-feedback designfilosofi, der reducerer signal støj og sikrer en fremragende ydeevne med minimal forvrængning.


I Onkyo TX-SR313 er der ikke blevet brugt de billige alt-i-en chips som ofte ses i andre mindre modeller, dette sikre en væsentlig højere lydkvalitet.


De 5 HDMI porte understøtter alle de nyeste HD-lydformater samt 3D og returlyd. En USB-port giver mulighed for direkte digital tilslutning af en iPod / iPhone eller flash-hukommelse. Samlet set er Onkyo TX-SR313 en særdeles vellydende receiver, med alle de nødvendige features, der kræves for at opbygge en solid hjemmebiograf.


 
Onkyo TX-NR313Onkyo TX-NR313 


 


Onkyo TX-NR414Onkyo TX-NR414


 


Onkyo TX-NR414 er en netværksbaseret og endnu kraftigere receiver (5x130W) sammenlignet med TX-SR313.


Onkyo TX-NR414 giver foruden internetradio brugeren mulighed for at streame musik fra en computer, Spotify eller andre former for online musiktjenester. Receiveren har en USB indgang på fronten og byder på hele seks HDMI-indgange og en enkelt HDMI-udgang med ARC (Audio Return Channel / TV lyd retur).


Selvom Onkyo TX-NR414 kommer med en fremragende fjernbetjening, kan receiveren også styres med en iPod touch / iPhone eller Android-telefon ved hjælp af en gratis fjernbetjenings applikation. Det smarte GUI (Graphic User Interface) i applikationen gør det helt stressfrit at betjene og kalibrere receiveren. Android telefoner kan ydermere streame musik trådløst til receiveren, når de er koblet på samme netværk.


For første gang nogensinde i en surround receiver introduceres nu også Insta-Prevue teknologien. Denne teknologi viser små miniaturer videoklip af det indhold der bliver spillet på de forskellige HDMI tilsluttede enheder, hvilket gør indgangskilde valg nemmere end nogensinde før.


Hybrid Standby tillader HDMI pass-through selv når receiveren er slukket. Hybrid Standby gør det også muligt at tænde receiveren ved hjælp af Onkyos fjernbetjening applikationen. Sidst nævnte funktion kan være utrolig handy til dem der ønsker at benytte receiverens Zone 2 line-out, hvor anden lydkilde kan afspilles i et andet rum.


 Onkyo TX-NR414Onkyo TX-NR414


 


 


 
Onkyo TX-NR515 og TX-NR616Onkyo TX-NR515


 


Onkyo TX-NR515 og TX-NR616 bygger på samme features som Onkyo TX-NR414, dog med en 7.2 kanals forstærker og en HDMI/MHL input på fronten. MHL er en ny facilitet, der tillader afspilning af 1080p videoer og stillbilleder med 7.1 kanals surround sound fra Smartphones og andre bærbare enheder.


De ekstra 2 surround kanaler kan naturligvis både benyttes til Bi-amping for højere ydelse af fronthøjttalerne, eller som en forstærket multirums zone.


 Onkyo TX-NR616


 


Den kraftigste model Onkyo TX-NR616 (7 x 165W) bakkes op af en THX Select2 Plus certificering der sikrer ægte biograf-lydkvalitet og evne til at spille kraftigt over længere tid. En af nøglerne bag den høje lydkvalitet er Onkyos tretrins omvendte Darlington kredsløb.


Begge receivere har otte HDMI-indgange og to udgange, hvilket gør det muligt at tilslutte både et TV og en projektor til samme receiver. Surround receiverne opskalerer billedet fra alle indgange til HDMI ved hjælp af Qdeo scaleren fra Marvell. Analoge video signaler skaleres op til1080p eller 4K (4096 x 2160 pixels), når en kompatibel 4K skærm benyttes i fremtiden.


 Onkyo TX-NR515Onkyo TX-NR616


 


En ekstra USB indgang bag på receiveren, der tillader trådløs LAN adapter (købes separat), frigiver derved den frontmonterede USB indgang, som er klar til iPods/iPhones og flashhukommelsesenheder.


Når receiveren tilsluttes det lokale netværk, er der fri adgang til digitale musik biblioteker man måtte have på netværket, samt online tjenester.


Derudover tilbyder TX-NR515 en Zone 2, hvor TX-NR616 har både en Zone 2 og en Zone 3 line-out.


  


Mens begge receivere understøtter Dolby Pro Logic IIz, hvor to front højtalere integreres i højden, understøtter den nye TX-NR616 også Audyssey DSX hvor to højttaler kan tilføjes i bredden. Begge systemer giver en mere realistisk spil, film og musikoplevelse.


Som en sidste ekstra feature kan nævnes er der også mulighed for at tilslutte to subwoofere til receiverne ved hjælp af de to parallelle subwoofer linjeudgange. Audyssey 2EQ sikrer en korrekt rumakustik og bedst mulig ydelse i ethvert lytterum.


 Onkyo TX-NR515Onkyo TX-NR616


 


Kilde: AV Connection 

Annonce