Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Soul Calibur 5


Det hele startede i 90?erne med arkadespillet Soul Edge, og legenden om de to sværd, Soul Edge og Soul Calibur, tog for alvor fart i slutningen af 90?erne da 2?eren udkom til Dreamcast. Legenden fortæller om de to sværds evige kamp og nu kridtets banen op til endnu et opgør. Umiddelbart lægges der op til et brag af en historie men?. Soul Calibur 5 er først og fremmest et fighting-spil, hvor selve historien virker nærmest sekundær.


Kedelig historie


Vi møder Patrokolos der er på hævntogt for at finde dem der har dræbt hans familie og bortført hans søster. Historien fortælles via nogle meget korte og enkle (nærmest story-board-agtige) billede-sekvenser. Det virker som et lidt gammeldags måde at fortælle en god historie på og når stemmeskuespillet så oven i købet ikke er særlig godt, så fungerer det bare ikke. Men det er måske i orden for vi har jo at gøre med at et kamp-spil, hvor det primære er at slås!? Historien kan gennemføres på et par timer.Varierede fightere og cameos


Vi gemmer historie-delen og går til sagens kerne: FIGHT!!! Der er stor variation i de karakterer man kan vælge imellem (man kan endda spille som Ezio fra Assasins Creed) og de har alle forskellige stile og våben. Og som det helt store plus ? i min bog ? så er det muligt selv at designe en karakter! Der er næsten uendelige muligheder når man sidder der og laver sin egen personlige kamp-gud for efterfølgende at uddele røvfuld med denne. Gennem spillet vil du kunne låse op for ekstra udstyr til dine egne kreationer.


Der kan ikke siges særlig meget negativt om den grafiske side af Soul Calibur 5 (med undtagelse af historie-delen). Både karaktererne og omgivelserne er ganske imponerende, det er bare lidt ærgeligt at alt forvandles til et inferno af ild, fartstriber, og ?eksplosioner? når man for alvor får gang i kombinationerne.Og her når vi så til et kritisk punkt i spillet: Kombinationer betyder ALT!!! Du opbygger gennem dine kombinationer af slag og spark ?energi?, der kan bruges til et voldsomt og ofte dødeligt hug. Er du øvet i kampspillenes gyldne kunst vil du hurtigt lære hvorledes du kommer dertil, men for ikke øvede kan det være lidt af en gåde at løse. Spiludviklerne har indlagt en træningsdel men af uransalige årsager har de valgt at tildele hver knap på din joypad et bogstav. Forvirringen er total når man skal holde styr på hvilke bogstaver der betyder hvad på din joypad samtidig med at en kombination skal i hus. Hvorfor de har valgt denne stil er uklart og gør det ikke nemmere at lære at kæmpe bedst muligt. Det er dog muligt at købe Soul Calibur 5 Fightstick Soul Edition for omkring en 1.000 krone-seddel, hvilket skulle give dig den oprindelige arkade-fornemmelse, og måske gøre det lidt nemmere!? En god idé i Soul Calibur 5 er at finde 2-3 karakterer du kan håndtere og så bruge dem igennem hele spillet. Jeg er af den overbevisning at det er umuligt bare tilnærmelsesvis at lære at bruge dem alle ordentligt.The gifted rules online


Kort om online-delen: Be prepared!!! Medmindre du er garvet Soul Calibur-spiller så skal du nok forvente at få en del klø de første gange du går online, der er nogle hardcore fighters derude. Men bliver du ved kan du nok formå at kravle opad den online rangliste. Online-delen er nem og overskuelig og du finder hurtigt en der vil slås.


Konklusion


Er det et godt spil? Jeg tror at man først og fremmest skal være garvet Soul Calibur-spiller for virkelig at skulle kunne sætte pris på spillets kvaliteter. Nye spillere vil også kunne spille det med fornøjelse – hvis de har tålmodigheden til at sætte sig ind i universet og det komplicerede kampsystem. Alt i alt et OK spil med både opture og nedture!!!


 


Karakter: 6/10


 


Udlånt af Namco Bandai


Ude nu til PS3 og Xbox 360


Testet på PS3

Annonce