Forside Nyheder

Apple tilbyder våbenhvile i patentkrigeneDet forlyder, at Apple overvejer at droppe patentkrigene mod HTC, Samsung og Motorola, hvis Android-producenterne indvilliger i at betale royalties.


Det er ingen hemmelighed, at Apple slås med Android-producenter i retssale verden rundt. Apple mener, at firmaer som HTC, Samsung og Motorola kopierer ideer, funktioner og designet i iPhone, og mens Apples Steve Jobs stadigvæk var i live, truede han Google med “atomkrig” hvis ikke Android-mobilerne holdt op med kopiere iPhone.


Nu skal vi ikke gå ind i en lang diskussion om, hvem der kopierer hvem, men det forlyder nu, at Apple er parate til at droppe de verserende patentkrige, hvis Android-producenterne kan overtales til at betale royalties, eller licensgebyrer, til Apple.


Det er NASDAQs officielle nyhedstjeneste, der rapporterer at Apple pt. forhandler med HTC, Samsung og Motorola om hvordan de kan lægge retssagerne bag sig. Skal vi tro historien, så er Apple ude efter et gebyr på mellem fem og 15 dollars per enhed, svarende til cirka 28 til 82 danske kroner.


Microsoft har allerede licensaftaler i stand med Android-producenterne, der betaler softwaregiganten for at benytte patenteret teknologi og funktioner i deres smartphones.


Det er endnu uvist, hvor langt henne partnerne er i forhandlingerne.

Annonce