Forside Nyheder

Blackberry overvejer at licensere sit operativsystem


Blackberry har lavet denne sag sammen med Porsche Design, men der er behov for noget helt anderledes, hvis firmaet vil konkurrere med iPhone og Android-mobilerne.


 


Måske ser vi snart HTC, Samsung og LG-mobiler med Blackberrys kommende operativsystem – firmaet overvejer at licensere softwareplatformen


Der er meget langt imellem, at du støder på Blackberry-mobiler i Danmark, men i udlandet har Research In Motion, firmaet bag BlackBerry, stadigvæk store markedsandele, især blandt businessfolket.


Men BlackBerry bløder – og har gjort det de seneste par år. Apples iPhone og Android-mobilerne er simpelthen mere populære. Man kan sige, at Blackberry går igennem samme proces som Nokia.


Men hvor Nokia har hoppet i seng med Microsoft og Windows Phone, så arbejder BlackBerry stadigvæk på sin egen softwareplatform. Firmaets nye direktør, Thorsen Hines, fortæller nu, at man overvejer at licensere den kommende BlackBerry 10-platform til andre producenter.


Thorsen Hines siger, at man diskuterer strategien internt, og at man endnu ikke har truffet en beslutning. Der er dog nødt til at ske et eller andet. RIM har netop offentliggjort sit seneste kvartalsregnskab med et tab på 125 millioner dollars ud af en omsætning på 4,2 milliarder dollars.


Det forventes, at de første enheder baseret på BlackBerry 10-platformen finder vej til butikkerne i løbet af i år.

Annonce