Forside Tests

Et kig på den nye Apple TV


Den nye Apple TV ligner den gamle, og forskellene er da også minimale. 


 


Apple TV  (ver. 3)


Apple har givet sin lille sorte TV-boks en overhaling med ny indmad og understøttelse for 1080p. Vi har kigget på den.


Sammen med den nye iPad 3 har Apple også valgt at opdatere sin Apple TV-boks med ny indmad og software. Selve boksen ligner sig selv og er stadigvæk kreeret af sort plastik, men inden i har firmaet udskiftet A4-processoren med den nyere A5-variant. Wi-Fi-chippen er også blevet udskiftet med nyere model, og Apple har forstærket Wi-Fi-forbindelsen over både 2.4 og 5 GHz.


Når du tænder for Apple TV bliver du ledt gennem et par indstillingsmenuer, hvor du blandt andet skal koble maskinen på dit Wi-Fi-netværk, men lynhurtigt bliver du præsenteret for brugergrænsefladen, hvor du får vist de nyeste film i iTunes-butikken og derudover har adgang til computere på dit netværk, indstillinger, YouTube, Vimeo og lignende apps.


 Bagpå finder vi strømstik, Ethernet, optisk digital og MicroUSB-port


 


 


Bedst med amerikansk konto


Desværre er Apple TV ikke videre sjov i Danmark, hvor der er begrænset med indhold, men med en amerikansk konto får du adgang til flere film, tv-serier og ved du hvordan, så kan du også sikre dig adgang til Netflix og endda iTunes Match.


Film, tv-serier og Netflix afspilles i 1080p HD-opløsning, og som vi før har skrevet om, så ser det faktisk rigtig godt ud.


 Fem dollars (28 kroner) for at se en spritny film i 1080p HD-opløsning.


 


Nej, film og tv-serier fra iTunes kan ikke konkurrere med Blu-ray hvad angår billedkvalitet, men det kommer tæt. Filmnørder vil uden tvivl finde det utilfredsstillende, men gider du ikke lette dig fra sofaen og vil du bare have en film her og nu, så leverer iTunes en flot oplevelse i 1080p HD-opløsning med 5.1-kanalers Dolby Digital-lyd.


Vi prøvede også AirPlay med den nye iPad, og her får du også vist brugergrænsefladen i 1080p HD-opløsning, om end du må leve med maskinens 4:3-format. Vi må nu indrømme at skærmdublering fra iPad virker lige så fint med 720p-opløsning (med den gamle Apple TV-boks). Afspiller du film eller viser fotos bliver skærmen dog fyldt ud til at passe til materialet.


 Du kan dublere skærmbilledet af iPad, men holdes fast i 4:3-formatet.


 Rigtig mange apps understøtter AirPlay, så du kan sende video og musik over til afspilning på Apple TV eller andre AirPlay-enheder.


 


 


Fed funktion i OS X Mountain Lion


Den kommende udgave af OS X, Montain Lion, understøtter skærmdublering direkte fra operativsystemet, så det prøvede vi selvfølgelig også kræfter med.  Det er herligt nemt at aktivere skærmdublering med to museklik, og efter 2-3 sekunder dukker skærmbilledet op på dit stuealter.


Det er fin løsning hvis du lige skal vise noget frem på nettet, og afspiller du spil eller video, så holdes lyd og billede synkront på skærmen. Billedkvaliteten er fin, og takket være 1080p HD-opløsning kan du læse selv små tekstfonte. Men igen, den gamle boks leverer samme funktion, blot med 720p HD-opløsning og for langt det sandsynligvis levere en acceptabel brugeroplevelse.


Har du allerede den forgående model af Apple TV, så har vi svært ved at anbefale en opgradering til den nye model. Du får reelt kun 1080p HD-opløsning for dine penge, og spørgsmålet er om det er 850 kroner værd? Vi erklærer os altså enige med de amerikanske anmeldere.


 Med OS X Mountain Lion kan du også dublere skærmbilledet fra din Mac på Apple TV.


 


 


Kun interessant for elskere af Apple-grej


Har du investeret i Apples univers og ejer Mac-computere og en eller flere iOS-enheder, så giver Apple TV meget god mening.


Du kan bruge den som mediestreamer til både fotos, film og musik, og med Mountain Lion kan du også få skærmbilledet på din computer op på fladskærmen.


Med en amerikansk iTunes-konto og adgang til Netflix er det en herlig lille maskine, men igen, dette er primært for folk, der allerede har sværget troskab til Apple.


 Apple TV er sjovest med en amerikansk iTunes-konto

Annonce