Forside Nyheder

Interessen daler for Android Apps


Interessen for “Android land” daler viser ny undersøgelse. Billede fra Mobile World Congress 2012.


 


Interessen for at udvikle til Android-platformen går tilbage. Fortsætter den udvikling kan det føre til dårligere apps, der måske udkommer endnu senere.


Selvom Googles platform fortsat hører til en af de mest attraktive at udvikle applikationer til, så er tilslutningen blandt softwareudviklerne nu faldende. Det skriver business.dk på baggrund af en undersøgelse foretaget af Appcelerator for IDC.


Det kan ses som et faresignal, for fortsætter den udvikling vil det uundgåeligt kunne føre til både dårligere apps og en ringere interesse for at være tidligt ude med det nyeste nye her.


Den omtalte undersøgelse viser, at interessen for at bygge apps til Android smartphones nu er faldet med 4,2 procent til 78,6 procent, sammenlignet med en tilsvarende undersøgelse fra efteråret 2011. I samme periode er interessen for at bygge apps til tablets med Android faldet med 2,2 procent til 65,9 procent.


Til sammenligning er 89% af udviklerne meget interesseret i at bygge apps til Apples iPhone, mens 88% er meget interesseret i at udvikle til iPad.


Undersøgelsens forfattere peger på det fragmenterede Android-marked, med mange forskellige smartphone-modeller, tablets og versioner af Android til disse, som en mulig årsag.


Imellemtiden er salget af iPhone og iPad gået over al forventning, og det får flere udviklere til at foretrække Apples platforme når der skal vælges hvor der skal satses.


Trods tilbagegangen i tilslutning fra programmørene er Android dog fortsat en klar nr. 2, over de mobil-platforme som udviklerne satser på.


Undersøgelsen er baseret på svar fra 2.173 mobiludviklere.

Annonce