Forside Nyheder

Reklamer i gratis-apps æder dit batteri


Nogle gange kan det godt betale sig at betale for en app til sin smartphone eller tablet i stedet for at downloade den gratis, reklamefinansierede version. Ikke bare fordi, reklamerne er irriterende – men de suger også dit batteri.


En forsker fra Purdue-universitetet i Indiana, USA, har målt på, hvor meget batteri, in-app-reklamer i virkeligheden bruger. Og resultatet er ikke bare overraskende, det er foruroligende. I følge Abhinav Pathaks undersøgelse, hvor han blandt andet har set på det populære spil Angry Birds (bill.) samt New York Times’ app, bruger reklame-apps op til 75% mere strøm end tilsvarende apps uden reklamer.


I Angry Birds har Pathak for eksempel fundet ud af, at kun 20% af energiforbruget går til at køre spillet, mens hele 45% af forbruget får til at bruge GPS’en til at placere brugeren i landskabet og dermed give ham lokaliseringsbestemte reklamer, der så skal downloades via 3G. Dertil kommer, at 3G-forbindelsen forbliver åben i omkring 10 sekunder efter reklamen er færdig med at downloade, hvilket forårsager et yderligere strømforbrug på 28%.


Pathak vil fremlægge tallene på EuroSys-konferencen i Schweiz i næste måned.


 

Annonce