Forside Nyheder

Samsung går ind i entusiast-markedet for Hi-Fi


Samsung er ikke ligefrem et brand, man normalt forbinder med højkvalitets-produkter. Indtil for få år siden var deres analoge tunere i deres fladskærme så ringe, at det kun var designet og prisen, man købte dem for. Men det image vil Samsung nu lave om på.


Samsung skal også være et varemærke, man forbinder med entusiast-Hi-Fi, hvis det står til sydkoreanerne. Vi hørte allerede lidt om initiativerne på CES i januar, og nu begynder produktlanceringerne så at komme. Produkterne vil formodentlig blive mødt med en del skepsis for folk, der for alvor går op i højkvalitets-lyd, da Samsungs produkter ikke ligefrem er kendte for at være high-end, men snarere udmærkede til prisen.


Det er da heller ikke, fordi Samsung kommer op og blander sig med de produkter, man kan købe for titusindvis (hvis ikke 100.000-vis) af kroner i sin lokale lyd-entusiastbutik. Snarere er strategien at introducere teknologi fra denne verden i et prisleje hvor lidt flere kan være med.


Eksempler herpå er, at Samsung nu introducerer musik-docks og surroundsystemer, der har digitalt drevne højttalere og forforstærkere med rør.


DA-E750 er en dock til iPhone/iPod, der naturligvis også understøtter Samsungs egne Galaxy-produkter til opladning. Den er klædt i træpaneler og har rør-preampen med 12AU7-rør sænket ned i selve kassen. Allerede her falder mange entusiaster dog sikkert fra, da de fleste docks jo dels ikke har plads til ordentlige højttalerdrivere og har et stereoperspektiv, der minder om et cementrør. Men derfor kan den godt lyde godt for kategorien. Og det er bestemt en bonus – men dog ikke særlig entusiast-agtigt – at den både understøtter Apples AirPlay, Bluetooth og Samsungs svar på AirPlay, AllShare Play.


Derudover lancerer Samsung surroundsystemerne HT-E6730 og HT-6500, der kommer med henholdsvis 7.1 og 5.1, og som begge har Blu-ray-afspiller inkluderet. Disse systemer har samme rør/digital-kombination indbygget som docken nævnt ovenfor.


Foreløbig er disse modeller annonceret i USA, men hvis Samsung følger sin normale strategi, er de også på vej til Europa. Prisen for docken og 5.1-systemet ligger på 800 dollar, eller ca. 4500 kroner før dansk told og moms. For 7.1-systemet skal man op på 1000 dollar, eller ca. 5.600 kroner.


 

Annonce