Forside Produkter HiFi & Surround

Anmeldelse af Oppo Nuforce Extreme Edition

 


Anmeldelse af Oppo Nuforce Extreme Edition


 


Note: Der refereres flere gange i teksten til den tidligere anmeldelse af Oppo BDP-93, da mange ting går igen. Dog nævnes mine egne erfaringer ved forskel på oplevelsen.


 


Indledning


En mørk og kold februar dag, lå der en forespørgsel fra Hother, en tidligere Recordere.dk anmelder, om jeg ville lave en anmeldelse på en Nuforce Extreme Edition blu-Ray afspiller.


Jeg svarede lidt tilbageholdende, at det kunne godt være, men at jeg ikke havde nogen tidligere erfaringer som anmelder. Det betød dog ikke noget, fordi jeg ville få stillet den fornødne hjælp til rådighed, hvis det blev nødvendigt. Jeg hoppede ud i det og 3 uger efter ringede en flink herre Bjarke, fra StudioSound mig op og forklarede, at han meget gerne ville kigge forbi hurtigst muligt.


Få dage senere stod jeg med 7 kasser foran mig. De indeholdt 1 stk. Nuforce BDP-93 Extreme Edition forklædt i en Oppo BDP-93 kasse, hvor kun et lille klistermærke afslørede, at det var en Nuforce Extreme Edition. 1stk. Nuforce Hdmi, 2 stk. højtalerkabler og 3 stk. RCA stereo par. Her skal bemærkes at Nuforce på nuværende tidspunkt ikke leverede de korrekte farver til henholdsvis 5.1 og 7.1 RCA kablinger. Jeg har nævnt det til Studiosound, som har direkte kontakt med Nuforce.


 Nogen af kasserne


 


 


   


Siden tidligere anmeldelse, skulle firmwaren efter sigende være så moden, at jeg vil kunne lægge vægt på streaming via DNLA og internet tjenester. Dog ville min hovedprioritet være merprisen og lydkvaliteten i forhold til mine egne afspillere, kontra Oppo bdp-93 og Oppo bpd-95.


Det ville også være interessant at se, hvordan den performer på billedsiden, fordi jeg oplevede forskelligheder på min HDI Dune D1 op imod Nuforce “der vil sikkert være samme forskel på de øvrige Oppo modeller, fordi der ikke er opgraderet nogen komponenter for at forbedre billedkvaliteten.”


 


 


 


 


Design og Byggekvalitet


Beskrivelse lånt fra anmeldelse af Oppo BDP-93EU:


Nuforce Extreme Edition fremtræder utroligt elegant og enkel. Frontpladen er i sort børstet aluminium, med ganske få betjeningsknapper. Set fra frontens venstre side finder man en afbryder placeret tæt på en lille statuslampe der viser om afspilleren er tændt/slukket. Herefter et lille display der viser de vigtigste afspilnings detaljer.


Dette display suppleres så af et andet endnu mindre display, der kortvarigt viser hvilke medie der afspilles f.eks. SACD/CD/DVD osv.  I midten af fronten findes discskuffen, hvor det er en fornøjelse at observere og lytte til funktionen af discskuffen. Skuffen virker nemlig velløbende og stabilt fungerende.


Lige efter discskuffen findes betjeningsknappen for åbning og lukning af disc-skuffen. Og videre en mulitifunktions knap kendt fra flere andre Blu-ray afspillere, der styrer de mest brugte funktioner i forbindelse med afspilning af et medie. Skjult bag et lille gummidæksel skjules den ene af 2 USB tilslutnings muligheder.


Det der gør fronten så elegant er, at de fleste betjeningsknapper og discskuffen er helt “Flush” med frontpanelet i øvrigt. Det skulle egentlig ikke undre mig, hvis afspilleren kommer til at være lidt af et design ikon for kommende afspillere.


Afspillerens byggekvalitet generelt er ganske fornem, kvaliteten af diverse tilslutninger lader intet tilbage at ønske. Afspilleren står på fire “forkromede” plasticfødder, og med sin vægt på næsten 5 kg, og med sin stabile konstruktion, står afspilleren meget solidt på et underlag.


Kigger man under “Hjelmen” vil man se et glimrende arbejde udi printplader, komponenter og loddeteknik. Alt det arbejde er naturligvis stort set automatiseret for en stor del, men planlægning, placering, og valg af komponenter er da heldigvis stadig menneskeskabt, og her har ingeniørerne tænkt sig godt om. Der ses en fornuftig afstand/afskærmning til de komponenter der kan have uheldige afhængigheder til andre komponenter omkring elektrisk udstråling, og varmepåvirkning.


Afspilleren er ikke monteret med en synlig blæser, og der høres heller ingen støj fra afspilleren.


 


  


 


Under hjelmen


Til forskel for den alm. Oppo model og Nuforce modellen, er alle de lyd optimerende printplader udskiftet med Nuforces egne, hvorimod de øvrige komponenter er genbrugt, her taler jeg om disk drev, styringsprocessor og billedprocessor. Derfor vil jeg fokusere lidt på forskellen på opbygningen af den oprindelige, kontra den modificerede model. Derfor er der her nogle sammenlignings billeder:


 Oppo BDP-93.


 Nuforce BDP-93 Extreme Edition.


 


Som man kan se, er det ikke de store forskelle imellem de to. Det analoge board er udskiftet, hvilket man sagtens selv kan udføre, hvis man allerede har en Oppo BDP-93 og tænker på at forbedre den analoge lyd. Mere info om det her.


Priserne ligger på henholdsvis $400 for Nuforce Edition og $899 for Nuforce Extreme Edition.


En fed feature / service ved Nuforce er generelt, at de altid genbruger samme kabinetstørrelse til nyere versioner. Dvs. du kan betale for en opgradering, give indmaden tilbage til Nuforce i pant og få opgraderingen til en langt billigere pris end ved at købe et helt nyt Nuforce produkt.


Som man kan se, har afspilleren ikke monteret blæser og derfor høres minimalt støj fra afspilleren. Generelt er det rigtig lækkert med en støjsvag drift, da det kan genere i flere tilfælde, f.eks under pauser, stille passager i film og under udskiftning af skive.


 


 


 


Fjernbetjeningen


Fjernbetjeningen er identisk med enheden der følger med Oppo’s BDP-93.


Derfor refererer jeg til den tidligere anmeldelse, dog lidt kritisk. Det er en udmærket fjernbetjening, dog er der en ting der ikke er i orden. Noget jeg, og sikkert størstedelen af brugerne går op i er, om man kan trykke på fjernbetjeningen mens den ligger på stuebordet? Svaret er nej!


Betjeningen tipper og man kan derfor ikke trykke knapperne ind, uden du har den i hånden eller bruger to hænder. Derfor vil jeg sige at grunddesignet af fjernbetjeningen er rigtig god, men at jeg er utilfreds med bagsiden, i forhold til det nævnte argument.


Fjernbetjeningen får derfor kun en middel anbefaling fra min side, da jeg vægter meget at betjeningen skal være ligetil. Min HDI DUNE Fjernbetjening har samme problem, dog endnu værre, fordi den samtidig er let og har en rund underflade.  Mine fjernbetjeninger til TV, Receiver og ps3 er alle stabile.


 


 


 


 


 
Billede Kvalitet


Da jeg ikke selv har et 3d tv og ikke forventer at der er nogen som helst billedmæssig forskel mellem den oprindelige afspiller og denne, vil jeg derfor referere til tidligere anmeldelse.


Jeg lagde dog mærke til at både PS3en og Dune’en giver mindre skarpe billeder i forhold til Oppo, dette er taget ud fra mine egne erfaringer, for jeg har desværre ikke fået taget nogen billeder. Så det er efter min opfattelse ikke kun lydkvaliteten der er noget at hente på, men også i stor grad billedkvaliteten.


 


 


Lyd Kvalitet


Det allervigtigste punkt i anmeldelsen. Fantastisk lyd!


Til at starte med er lyden løftet generelt over hele frekvensområdet, så lydbilledet er mere fyldigt og detaljeret end ved et digitalt signal “HDMI”. Mange små detaljer får plads til at fremstå på lige fod med andre mere dominerende effekter og klangen fylder rummet mere ud, uden at miste kontrollen og separationen af hverken simple eller avancerede lydspor.


Jeg fandt ud af, at med en blanding af Bjarkes musiske indgangsvinkel og Christians (CSN-Teknik) filmiske indgangsvinkel, kan man få den mest optimale lyd oplevelse ved at sætte crossoveren på 60 HZ på både afspilleren og receiveren (fronterne).


Via de analoge udgange konstaterede jeg at lyden var markant mere fyldig og afspilledes ved højere signalstyrke, som er med til at jeg kan nøjes med at spille ved -25db, hvorimod jeg plejede at spille ved -20db for at opnå samme lydtryk. Det var rå performance når det er bedst. Bassen stor og fyldig, samtidig med et hårdt og kontant smæld, der medvirker til en fantastisk følelsesmæssig oplevelse. Dialog er klar og tydelig, men samtidig også “levende” forstået på den måde at stemmerne bliver gengivet autentisk.


 


Film


Der er generelt væsentlig mere gang i surround højtalerne. F.eks. i en af mine yndlings scener i Star Wars Episode 1 under Podrace delen. Der dukkede flere detaljer op, jeg ikke tidligere havde hørt. Skrat og vragdele flyver fra de flere podracers der smadres under løbet og panoreringseffekten er helt fantastisk.


Talen fra center højtaleren var klar og tydelig, hvor med HDMI oplevede jeg, at de øvrige lydkanaler overdøvede talen.


Fronterne gav et bredere lydbillede end hvad jeg er vant til, hvilket er yderst positivt i en så lille stue, som min (10 m²). Subwooferne arbejdede hårdt og kontant og med en noget større fylde end ved HDMI. Igen udemærket her.


 


Musik


Ingen analog stereo


StudieSound meddelte at Nuforce stopper deres produktion af deres CD-afspiller til fordel for Nuforce bdp-93 Extreme Edition grundet deres tilfredshed med lydkvaliteten.


Dog kan jeg ud fra mine egne erfaringer bekræfte/afkræfte, at den ikke kan overtage en mid-end/high-end Cd-afspiller, da den simpelthen ikke har en separat analog stereo del. Dvs. det kan den på sin vis godt, hvis man er villig til at skifte Crossoveren hver gang man skifter mellem stereolytning og surround lytning. Den analoge lyd fungerer kun optimalt ved multikanals lyd, da Crossover indstillingen, som er sat til 80hz vil følge med når der spilles en cd med “2.0 signal” og derfor kommer der intet signal til subwooferen, fordi alt bliver cuttet fra 80hz og under. Dette er i modsætning til Oppo’s egen BDP-95 ikke tilfredsstillende, da den har 2 stk. separate analoge stereo udgange.


Derfor vil jeg anbefale at man vælger en decideret cd-afspiller eller man f.eks. køber en Oppo BDP-95, som kan begge dele. Dog vil jeg gøre opmærksom på at Cambridge’s bdp-751 også ser lovende ud, da den også har separate analoge stereo udgange samt en avanceret analog del.


Men tilbage til selve musikken.


Når man har fået sat crossoveren på, lyder musikken lige som den skal. Et godt og stort stereo perspektiv. Igen var analogdelen at fortrække: med en varmere og naturlig klang. I de uger jeg havde afspilleren fik jeg lyttet til stort set alle genrer fra klassisk til dupstep og jeg fandt ikke rigtige nogen negativer i lyden.


Stortrommerne var præcise, hårde og kontante. Katharine McPhee stemme var silkeblød og Joe Bonamassa’s guitar fantastisk. De normalt høje toner, som kan virke generende pga. bånddiskanten i mine fronthøjtalere, blev rettet ud og virkede meget mere blød i lyden, hvilket gjorde at jeg kunne skrue endnu højere op og nyde musikken. Elektroniske numre fra bl.a. Mike Sheridan og Infected Mushroom spillede med masser af dybde og hurtige toner, som ikke mudrede.


 Det analoge board fra Nuforce.


 


Netværks afspilning


Jeg kiggede nærmere på netværksafspilningsmulighederne og disse var der mange af.


Dog havde jeg hverken konto eller interesse i at oprette en for at teste funktionaliteten, da jeg ikke fandt f.eks. Netflix og Blockbuster funktionerne vigtige. Derfor er mit fulde fokus vendt mod UPNP/DLNA afspilning.


Under afspilningen af mine film oplevede jeg at man ikke kunne sætte undertekster på “separat sub fil”, hvilket jeg fandt lidt irriterende. Jeg har ingen film med undertekster hardcoded ind i filmen.


En anden ting, som var mindre tilfredsstillende, var selve gui’en hvorpå ens netværksshare f.eks. tilgås på.


Enkelte film fik afspilleren til at gå i stå og måtte genstartes, dog hjalp dette ikke på problemet. Filmene virkede upåklageligt på HDI Dune afspilleren.


Afspilleren er sløv til at navigere rundt og hvis man har filmene liggende i respektive mapper for hver film, kan du ikke starte filmen direkte ved at trykke play på mappen. Derudover savnede jeg kraftig coverart og moviewall. Det behøver ikke at være en automatisk scrapper, men som minimum en zappiti eller en Yadis understøttelse. Derfra vil den nærmeste konkurrent være en Kaleidoscape løsning, som er mange gange dyrere. Generelt en fornuftig netværksafspilningsfunktion med god understøttelse af filer/containere og en acceptabel GUI, men ikke en fantastisk medieafspiller.


 


Uheld


Under min test oplevede jeg to gange at subwoofer kanalen ikke fungerede, hverken i film eller via test tone, hvor det få øjeblikke tidligere fungerede upåklageligt. Jeg forsøgte, først at resætte kablet “tage det fra receiveren og afspilleren” og derefter tilslutte det igen. Dette hjalp uheldigvis ikke.


Jeg forsøgte derefter at skifte kablet til en anden kanal, hvor fejlen så fulgte med kablet. Jeg havde heldigvis besøg af Christian en aften, hvor han havde sine egne standard signal kabler med, hvor vi så prøvede med disse. De gav fint signal og lyd.


Dagen efter fungerede Subwooferen ikke igen. Samme fejl en gang til. Nyt kabel på og nu var der så to kabler, der ikke længere virkede. Jeg havde meget svært ved at tro at der var noget galt med min receiver, da den ikke leverer men modtager signalet, men selvfølgelig mindre heldigt i forbindelse med en anmeldelse at opdage at afspilleren ikke virkede optimalt.


Jeg vendte den med Bjarke og fik besked om at dette kunne ske, men afspilleren vil den selvfølgelig blive udskiftet, hvis det skulle ske når man købte den.


  


Opsummering


Negativ Feedback “ikke opfyldte forventninger” Dog mest rettet mod Oppo delen. • Fjernbetjeningen på godt og ondt.
 • Drevet er det samme, som i Oppoen, det burde kunne optimeres yderligere. Måske i en Nuforce BDP-95 Ext. Edt.?
 • Mangler udskiftning af GUI. F.eks. moviewall alla Yadis, Zapperty og DFI, som vi kender det fra HDI DUNE. Dette kræver dog SMB understøttelse.
 • Jeg vil gerne kunne skippe alt formateriale “trailers, FBI warnings etc” og gå direkte til top menuen.
 • Et større LED display til navigering via usb/netværk m.m. så man undgår tv navigeringen.
 • Undertekster bør kunne rykkes i flere niveuaer f.eks. 5-6 i henholdsvis plus og minus retninger, så man kan få en mere præcis position.
 • Undertekst farve og font bør kunne ændres direkte via afspilleren, så man sikrer en ensartet undertekst standard efter eget ønske “f.eks” 5 typer fonts og farver”.
 • Ærgerligt at de analoge udgange i min model efterlader nogle ikke fungerende RCA kabler.
 • Separat stereo udgange mangler.
 • Strømforsyning kunne godt udskiftes, hvis Nuforce revurdere at udvikle en BDP-95 Ext. Edt.


Positiv Feedback “opfyldte forventninger” • Væsentlig forbedring i forhold fra HDMI lyd til Analog lyd. Fyldigere, større, bredere, mere åben men sammenhængende lyd med Analog.
 • Skjulte detaljer fremhæves på lige fod med normalt dominerende lydspor.
 • Bedre håndtering af surround effekter med analog.
 • Stereo gengivelsen er virkelig god ved crossover > 60hz.
 • God CD/SA-afspiller, hvis man kan leve med crossover forhindringen.
 • Lydbilledet er den varme ende dog stadig naturligt, som lovet.
 • Varmere og mere fyldig lyd end Oppo-BDP95.

 


 


 


 Konklusion


Hvis man står og skal ud og investere i en Multifunktions afspiller, som primært skal bruges til CD/SA/DVD/BD -afspiller, ville jeg uden tøven vælge denne udemærkede modificerede udgave af Oppo’s succesrige BDP-93.


Nuforce’s analoge board er med sikkerhed merprisen værd og jeg vil kraftig anbefale folk at prøve den analoge del og evt. overveje at opgradere deres alm. Oppo BDP-93’r, da lydbilledet forbedres gevaldigt.


Derfor, alt i alt en udmærket god afspiller, som grundet diverse features ikke får en sublim/perfekt score på 6. Til gengæld performer den perfekt, der hvor fokusset er lagt højest, nemlig på den rå lydkvalitet og der kan selv ikke en Oppo BDP-95’r hamle op med den fantastiske varme, fyldige og detaljerede klang, som er i denne afspiller.


Karakter: 4.5 stjerner ud af 6. = Udemærket god afspiller.
 


 


Grejet på testbænken


Testbænken hos recordere.dk var til denne anmeldelse udstyret med: • Display: Panasonic P50V20E
 • Højtalere: 2 stk. ELAC FS247, 1 stk. ELAC CC241, 2 stk. MK S-150T & 2 stk. Velodyne SPL-800ULTRA.
 • HT Kabler: CSN Custom Cables til Front og Center, Whyrewizard Dreamcaster til Surround.
 • Signal Kabler: 6 Stk. Nuforce + 4 stk. CSN RCA Cables.
 • HDMI Kabler: 2 stk. Whyrewizard HDMI, 1 stk. Atlona HDMI. 1 stk. Nuforce HDMi (lånt til anmeldelsen)
 • Reciever: Integra DTR-80.2
 • Blu-Ray / Media-afspillere: PS3 Slim og HDI DUNE D1.

Enheders afstand til sweetspot: left 3.48m, center 3.06m, right 3.36m, SR 1.38m, SL 1.14m, Subs 3.36m. Crossover fra start sat til 80hz. Senere dog ved 60hz.

Annonce