Forside Nyheder

Apple bøjer sig for EU, nu 2 års reklamationsret


Apple bøjer af efter pres fra EU og forbrugerorganisationer indenfor EU. Nu vil de annoncere med den lovpligtige 2-års reklamationsret.


Apple bøjer sig. I den seneste tid har de været under pres fra såvel EU som forbrugerorganer indenfor EU. Årsagen var at de ikke oplyste om den lovpligtige 2-årige reklamationsret. Istedet angav de deres egen 1-årige garanti.


Det førte i december til en millionbøde i Italien, siden er presset mod Apple øget. Herhjemme blev Apple anmeldt til Forbrugerombudsmanden i marts måned, for at vildlede om reklamationsretten.


Nu giver Apple efter, og har rettet deres hjemmesider indenfor EU til. På den danske hjemmeside står bl.a:


“Når du køber Apple-produkter, får du i henhold til EU’s forbrugerlovgivning lovsikrede garantirettigheder, der rækker ud over den dækning, du får gennem Apples begrænsede dækning på et år og den valgfri AppleCare Protection Plan. Produkter, som ikke er fra Apple, men købt hos Apple er også dækket i følge EU’s forbrugerlovgivning”

Annonce