Forside Nyheder

Lumia 900-lancering mødes med undren


Nokias officielle lanceringsdag for Lumia 900 i dens første marked, USA, er blevet mødt med hovedrysten og undren fra Nokia-fans. Det er nemlig ikke bare søndag, men påskesøndag.


Når disse ord skrives, er det sen eftermiddag på den amerikanske vestkyst, hvor undertegnede skribent rapporterer fra. Det er samtidig påskesøndag, og selv om Los Angeles er en by, hvor rigtig meget har åbent – sent – på søndage og helligdage, så er er påskesøndag alligevel en af de få dage på året, hvor mange butiksmedarbejdere kan holde fri. Man skal således virkelig på en svær jagt, hvis man skal finde en butik ejet af den amerikanske telegigant AT&T, der har åbent.


Alligevel er det netop idag, AT&T har sat Nokia Lumia 900 til salg. På påskesøndag. Lanceringen blev skudt igang med et brag af en Nicki Minaj-koncert på Times Square i New York lørdag aften, og det var så meningen, at folk skulle strømme ud og købe telefonen idag. Det ville normalt ikke være noget problem i de større, amerikanske byer (hvor Lumia 900 som 4G-smartphone alligevel har sit store publikum), for her har de fleste butikker åbent om søndagen.


Problemet er bare, at netop denne søndag er påskesøndag. Og her har selv store forbruger-elektronikkæder som Best Buy og Fry’s lukket, og det gælder også for AT&Ts egne butikker. Man kan finde enkelte åbne butikker, men der skal køres og kigges langt.


Det har fået amerikanske Nokia-fans til at reagere med undren og i enkelte tilfælde også vrede på Nokias amerikanske Facebook-side og Nokias Conversations-blog.


Den gode nyhed for Nokia er dog, at grunden til at folk gerne vil have fingre i telefonen fra butikkerne, er at den er totalt udsolgt på AT&Ts hjemmeside og i Amazons mobilbutik. Så mon ikke den bliver en stor succes til trods for den lidt underlige lanceringsdato?


Hvem ved, måske er det bare, fordi det allerede er mandag i Finland…

Annonce