Forside Nyheder

Nu kommer PadFone


Det var et af de produkter, man kradsede sig lidt i håret over på CES og MWC. Var det overhovedet realistisk med en smartphone, der også kunne være en tablet OG en laptop?


Men ikke desto mindre er ASUS’ PadFone nu på vej på markedet. Konceptet er, at PadFone er en helt almindelig Android-smartphone med en 4,3″ skærm, en dual-core CPU fra Snapdragon, et 8 megapixels kamera og Ice Cream Sandwich ombord. Men hvad der ikke er helt almindeligt, er at man kan købe et “tablet-hylster” til den. Man putter simpelthen smartphonen ind i en tablet, der så overtager CPU-kraften med videre, og bare gør skærmen væsentligt større.


Til denne tablet kan man så købe en tastatur-dock, hvilket i princippet laver tablet’en om til en laptop, som stadig altså har PadFone-smartphonen som kraftcenter. Motorolas LapDock-koncept ligner lidt, men er ikke lige så elegant. Her stikker telefonen ud bagpå. Fordi PadFone lige kan glide ind i en dock i table-skærmen, bliver det hele lidt nemmere at have med at gøre.


Det bliver kineserne, der i første omgang får glæde af PadFone. Fra 20. april er den at finde på butikshylderne i Taiwan, mens en global launch skulle være undervejs inden året er omme. I Kina kommer den til at koste 3.500 kroner, mens den inklusive tablet-docken koster ca. 4.800 kroner. Tastatur-docken koster ca. 750 kroner ekstra. Hvor tæt på disse priser er til den danske pris, når sættet bliver lanceret herhjemme, er ikke til at sige, men det bør ikke være helt ved siden af.

Annonce