Forside * Nyheder

Panasonic på vej med monster-skærm


Så stor er en 145″ plasma skærm fra Panasonic. Foto fra Engadget.


 


Panasonic klargør en jumbo plasma skærm, med hele 16 gange opløsningen af Full HD.


I hjemmet er TV-skærme og projektorer med Full HD (~2K) blevet det almindelige i dag. Det er 1080P svarende til 1920×1080 pixels i opløsning.


Snart kommer 4K, der er cirka en faktor 4 i forhold til den opløsning. Men inden vi sådan rigtigt har fået 4K ind i hjemmet, eller i biograferne for den sags skyld, så lurer 8K allerede ude i kulissen. Det skriver Engadget.


Nu er Panasonic på vej med en jumbo plasma skærm på 145″ med 8K opløsning. Det er 7680×4320 pixels – svarende til 16 gange Full HD. Det er den opløsning som kaldes Super Hi-Vision.


Den kommende Panasonic-skærm er verdens første 8K-skærm der ikke behøver backlight eller projektering. Den udvikles sammen med den japanske TV-station NHK.


Og netop TV-stationer har brug for højere opløsning på store skærme i TV-studierne, så der kan vises grafik og baggrunde i højere opløsning end selve TV-signalet.


Hvornår jumbo-skærmen er klar, og kommer til salg udenfor Japan, er der ingen meldinger om.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.