Forside Nyheder

Samsung OLED-teknologi angiveligt stjålet


Samsung grubler nok  over lige nu, hvor meget konkurrenten nu ved om deres AMOLED teknologi.


 


Arrestationer i Korea, efter mistanke om industrispionage mod Samsungs OLED teknologi. Informationer kan være i hænderne på konkurrent.


Industrispionage er ikke et emne der normalt fylder medierne. Det er sandsynligvis mere udbredt end vi tror, men enten bliver det ikke opdaget eller også ties det ihjel.


Men nu er det sluppet ud at der angiveligt har været et “angreb” på Samsung OLED teknologi – fra en konkurrent.


11 personer er hhv. eftersøgt og anholdt i Sydkorea, under mistanke for at have lækket informationer om nøgleteknologien OLED, fortalte det lokale politi ifølge YonHap News Agency.


Informationerne er hentet ud af Samsung Mobile Display (SMD), og overleveret til et lokalt konkurrende firma, af personer med nuværende og tidligere tilknytning til Samsung-selskabet.


Konkurrenten betalte ifølge anklagerne 190 mio. won, svarende til ca. 950.000 danske kroner, til en 46-årig tidligere forsker i SMD for hemmelige informationer om Samsung AMOLED teknologi (Active Matrix OLED). En skærmteknologi der lige nu mest anvendes i mobile enheder.


Kilder i industrien oplyser til Yonhap News Agency, at den teknologi der kan være stjålet, ventes at kunne bruges til store AMOLED TV (OLED TV) i fremtiden.


Den mistænkte 46-årige forsker var dybt involdveret i udviklingen af netop den teknologi i SMD, og der er udstedt en arrestordre. Yderligere 10 mistænkte i sagen hentes ind til afhøring uden frihedsberøvelse.

Annonce