Forside Nyheder

Sony afslører ny strategi: One Sony


Sonys topchef, Kaz Hirai. (Foto: Tokyoship/Wikimedia Commons)


 


Som ventet blev regnskabsfremlæggelsen fra Sony torsdag ikke nogen helt almindelig regnskabsfremlæggelse. Rygterne havde svirret om at Sony ville fyre hele 6% af sin store arbejdsstyrke, i alt 10.000 mand. Og disse rygter blev bekræftet af Sonys CEO, Kazuo ‘Kaz’ Hirai.


Samtidig blev det meddelt, at firmaet forventer et tab på næsten 35 milliarder kroner for regnskabsåret 2011, hvilket er langt mere, end de fleste havde forventet.


Det er klart, at så dårlige nyheder er nødt til at blive fulgt op af en eller anden form for løsning. Og ifølge Kaz Hirai hedder løsningen One Sony. Firmaet løftede allerede sløret en lille smule for denne strategi på produktsiden under CES-messen, hvor de på et pressemøde viste, hvordan alle Sonys platforme kommer til at samarbejde med underholdnings-content som limen, der binder det hele sammen. Hirai har i en pressemeddelelse udpeget fem punkter, som bliver Sonys indsatsområder i fremtiden:


1. Styrkelse af kerneforretningerne: (Digitale billeder, Mobile platforme og spil)
2. Løft af TV-produktionen
3. Udvidelse af aktiviteterne i udviklingsmarkederne
4. Skabelse af nye forretningsmodeller og mere innovation
5. Strømlining af produkter til business-markedet og optimisering af ressourcerne.


Med andre ord kommer Sonys fokus i forbrugerelektronikkens verden til at handle om kameraer, smartphones, gaming og TV. Spørgsmålet er, hvor det efterlader f.eks. produktionen af VAIO-laptops og Sonys mp3-afspillere. Måske forsvinder de helt fra sortimentet. Til gengæld kan det være, at Sony igen kommer til at være blandt de mest innovative, når det kommer til produktionen af TV-produkter.


Ifølge Reuters kommer 149 af stillingerne til at ryge i Sonys mobil-udviklingsafdeling i Lund i Sverige, mens næsten halvdelen af afskedigelserne vil finde sted i Sonys produktionsafdeling for mellemstore skærme – noget, Sony kan gøre, fordi de har indgået et samarbejde med Toshiba, Hitachi og den japanske regering om at producere netop den størrelse skærme i firmaet Japan Display, inc.

Annonce