Forside Nyheder

US medie: iPhone øger markedsandele


 


Salget af iPhone 4S ser ud til fortsat at gå godt i USA. Analytikere mener at iPhones nu sælger bedre end alle Android modeller – tilsammen.


Da Apple iPhone 4S blev lanceret i oktober 2011 var den en skuffelse for mange. I forventningen om en ny og anderledes smartphone kom en telefon der blot var lidt mere af det samme. Havde Apple virkelig skudt sig selv i foden denne gang?


Nej, for køberne var ligeglade. Apple satte ny rekord i 4. kvartal 2011, med over 37 mio. solgte iPhones. Apple har endnu ikke frigivet tallene for 1. kvartal 2012, men noget tyder på at den udvikling ikke var til at stoppe.


De seneste meldinger fra USA kommer via den globale investeringsbank Canaccord Genuity, publiceret af AllThingsD der The Wall Street Journals digital magasin.


Deres analyse af salget igennem teleselskaberne i USA viser at iPhonem 4S fortsat er en topsællert. Den topper listerne hos AT&T, Verizon og Sprint. Det 4. selskab, det mindre T-Mobile, sælger ikke iPhone.


Canaccords analyse for salget i marts måned fortæller at iPhone 4S øger markedsandelene på den anden side af Atlanten


Faktisk mener analytikerne at iPhones nu sælger bedre end alle andre smartphones – tilsammen – hos både AT&T og Sprint, mens Apple hos Verizon sidder på ca. 50% af salget.


Det er overraskende i betragtning af den konkurrence iPhone er oppe imod, fra Samsung, Motorola og HTC.


Tallene fra USA kan dog ikke overføres 1:1 til resten af verden. Canaccord pointerer at deres analyser også viser at Samsung vinder markedsandele i Europa og Asien. Da Samsung også står stærkt i USA, med Galaxy S2 og Nexus, så tegner der sig mere og mere et billede af Samsung som Apples ærkerival nr. 1 på smartphone markedet.

Annonce