Forside Nyheder

Bang & Olufsen laver mere lyd til BMW


Bang & Olufsen laver mere lyd til BMW 7-serien


Nu lanceres Bang & Olufsen High End Surround Sound System til  BMW 7-serien.


Her til sommer vil Bang & Olufsen High End Surround Sound System, kunne fås i BMW 7-seriens limousine-modeller i både den almindelige og den forlængede udgave.


Bang & Olufsen High End Surround Sound System til BMW’s flagskib BMW 7-serien er resultatet af en omfattende lydtuning, som  Bang & Olufsens akustiske ingeniører har foretaget i tæt samarbejde med BMW’s ingeniører. Under arbejdet med de to forskellige versioner var de akustiske ingeniører meget opmærksomme på, at den almindelige og den forlængede udgave havde forskellige indvendige mål. Resultatet er en afbalanceret lyd i begge modeller.
 
?Hos Bang & Olufsen er vi begejstrede for at fortsætte vores samarbejde med BMW om levering af Bang & Olufsen High End Surround Sound System til BMW 7-serien. Med systemet til BMW 7-serien leverer Bang & Olufsen nu lydsystemer til hele BMW?s topsegment: BMW 5-, 6- og 7-serien. BMW 7-serien, som er flagskibet hos BMW, kræver et lydsystem, der er fuldt på højde med bilens kvalitet. Bang & Olufsens lydsignatur og tidløse design hører til i en bil i denne klasse?, siger Managing Director hos Bang & Olufsen Automotive Jens Peter Zinck.


Hele 16 aktive højttalere


Via 16 aktive højttalere med en udgangseffekt på 1.200 watt leverer Bang & Olufsen High End Surround Sound System til BMW 7-serien en fyldig og autentisk lyd. Hver af de syv diskanthøjttalere suppleres af en mellemtonehøjttaler, så der opnås en ensartet og afbalanceret lyd. Herudover er der to kraftige subwoofere under forsæderne. De er monteret direkte på bilens chassis for at reducere vibrationerne og sikre en homogen og krystalklar lyd.


Systemet er derudover udstyret med Dynamic Sound Optimization, så lyden bevarer sin fantastiske kvalitet, og man altid hører samme forstærkning og tonebalance uanset ændringer i forholdene. Ved hjælp af data, der indsamles via en mikrofon monteret i kabinen, og bilens relevante elektriske systemer justeres lyden efter forholdene inden i og uden for bilen, for eksempel regn og skiftende vejbelægning.


Bang & Olufsens patenterede Acoustic Lens Technology fordeler desuden lyden horisontalt i en 180-graders vinkel for at sikre den bedst mulige lytteoplevelse, uanset hvor man sidder i bilen. Og når man ser nærmere efter, skjuler pladen over den akustiske linse en ekstra mellemtonehøjttaler, der leverer en perfekt afbalanceret lyd i hele kabinen.


Dertil kommet to karakteristiske lydindstillinger, der også bidrager til den enestående lyd. Studio Mode sikrer et dynamisk lydbillede, næsten som i et lydstudie, mens den nye Expanded Mode udvider lydbilledet, så passagererne får indtrykket af, at de befinder sig i et meget større rum, som for eksempel en koncertsal eller et teater.


Skræddersyet design


Hvert Bang & Olufsen High End Surround Sound System er designet, så det afspejler bilens indre, og systemets karakteristiske design til BMW 7-seriens biler lader ikke dets fantastiske lydkvalitet noget efter. Med sine rene og moderne linjer, der passer perfekt til BMW’s tilgang til interiør, har Bang & Olufsen High End Surround Sound System en række af de klassiske designfinesser, som kunderne forventer af Bang & Olufsen systemer. Derudover er systemet også udstyret med enestående elementer, der fuldt ud lever op til BMW 7-seriens enestående kvaliteter ? såsom aluminiumsgitre, der er udformet, så de passer til bilens interiør, og diskrete, men dog karakteristiske lysdioder, der lyser fra alle højttalere, selv højttalerne i dørene og hattehylden. Kombinationen af lys og lyd er kernen i Bang & Olufsen High End Surround Sound System til BMW 7-serien og sikrer, at kunderne kan se og nyde Bang & Olufsens umiskendelige danske designstil både nat og dag.


Denne kombination af lys og lyd er mest imponerende, når systemet aktiveres. Ved en proces, der kaldes Light Orchestration, hæves en højttalerplade i midten af instrumentbrættet lydløst, så man kan se den store akustiske linse, samtidig med at de skjulte lysdioder tændes. Når systemet slukkes, smelter den akustiske linse, der også kaldes ALT-linsen, igen komplet sammen med instrumentbrættet ? helt i tråd med bilinteriørets rene linjer.


De unikke designfinesser omfatter også de små diskanthøjttalergitre, der er monteret indvendigt på sidespejlene på hver fordør, og den særlige montering, som adskiller gitteret fra rammen og giver indtryk af, at gitteret svæver frit i luften. En anden unik detalje er farven på ALT-linsens plade i instrumentbrættet. Den fås i sort eller dolomit, der er en speciel BMW-farve, så den passer perfekt til farven på bilens interiør og dermed til dens designudtryk.


Et langvarigt partnerskab


Bang & Olufsen High End Surround Sound System til BMW 7-serien er en perfekt kombination af rene linjer, elegant design og teknologi i topkvalitet. Dette dynamiske system lanceres som en del af den nye BMW 7-serie. Det er fortsættelsen af et succesrigt samarbejde mellem to virksomheder, der er kraftcentre i deres respektive brancher, og Bang & Olufsen High End Surround Sound System fås nu i BMW 5-, 6- og 7-seriens biler.


Bang & Olufsens integrering af gennemtestet teknologi og innovation giver et system, som lever op til de meget høje standarder, der kræves i BMW 7-seriens biler, og som giver en lydkvalitet alle kan og vil sætte pris på.


Kilde: Pressemeddelse – Bang & Olufsen.

Annonce