Forside Indhold og distribution Film

Bliv tester på det nye kultur-arkiv


Danskkulturarv.dk fra DRs arkiver


 


Danskkulturarv.dk er et nyt, omfattende kulturtilbud under udvikling. Nu får alle mulighed for at være med til at teste konceptet.


Danskerne kan fra i dag blive prøvepiloter i en betaversion af danskkulturarv.dk. Her kan man udforske, eksperimentere og dele store mængder kulturelt materiale med hinanden i et digitalt univers.


Der ligger allerede mere end 40.000 kulturperler i form af film, videoer, fotografier, malerier, tegninger m.m. fra nogle af Danmarks største kulturarkiver på danskkulturarv.dk, og der kommer løbende mere og mere materiale til.


 Danskkulturarv.dk fra DRs arkiver


 


Kultur er noget vi deler


?Filosofien bag danskkulturarv.dk er, at kultur er noget, vi deler med hinanden, og brugerne er helt centrale for udformningen af konceptet. Derfor inviteres alle interesserede nu ind til at teste webstedet og give deres feedback hen over sommeren,? fortæller Tobias Golodnoff, leder af DRs Kulturarvsprojekt.


Webstedets udformning er blandt andet inspireret af sociale medier, hvor brugerne har en profil og kan oprette egne samlinger, markere yndlingsfund, tilføje kommentarer, personlige betragtninger og dele det hele med andre.


 Danskkulturarv.dk fra DRs arkiver


 


Fra museum til fælles digitalt univers


Webstedet lanceres officielt til september, men for betatesterne vil der allerede nu være rig lejlighed til at opleve det store potentiale for nye digitale kulturoplevelser, som danskkulturarv.dk rummer.


Fra i dag vil man kunne finde materiale fra DR, Det Danske Filminstitut, Statens Museum for Kunst, Det Kongelige Bibliotek og 1001 fortællinger om Danmark mens Statens Arkiver, Nationalmuseet og Statsbiblioteket har materiale på vej.


 


Bliv tester


Der er to forskellige måder at blive betatester på:


Man kan gå ind på www.danskkulturarv.dk og tilmelde sig, og man vil i løbet af kort tid modtage et login.


Eksisterende betatestere kan selv invitere sine venner og bekendte, der får den fordel at komme foran i køen som betatestere.e: DR

Annonce