Forside Nyheder

Boghandel kan kickstarte Windows 8-tablets


Microsoft og den amerikanske boghandlerkæde Barnes and Noble har begravet stridsøksen og startet et tablet-samarbejde. Det kan hjælpe Windows 8 til at blive udbredt som tablet-platform.


Det er den eneste store boghandler-kæde, der er tilbage i USA. I hvert fald i fysisk form. Barnes and Noble har blandt andet overlevet på at udvikle deres egen e-reader, Nook, som er blevet ret populær. Den er den næstmest populære e-reader efter Amazons Kindle, og tablet-versionen, Nook Tablet, sælger også pænt.


Det forsøger Microsoft nu at kapitalisere på. Via en investering i Barnes and Noble på 300 millioner dollar har Microsoft fået “overtalt” boghandler-kæden til at indgå i et samarbejde omkring tablets. Dermed afsluttes også en patentretssag, som de to firmaer har været begravet i over nogle måneder.


Microsoft har simpelthen købt sig ind i Barnes and Nobles digitale division samt deres universitets-boglader. Det digitale samarbejde kommer i første omgang til at betyde, at Windows 8 vil komme med en Nook-app, sådan at man kan bruge sin Windows 8-tablet som e-læser. Derfra er der ikke ret langt til at Windows 8 bliver Barnes and Nobles foretrukne platform for fremtidige Nook Tablets, i stedet for Android, som firmaet kører med nu. Det ville give Microsoft et enormt boost til Windows 8-platformen, når den lanceres, hvis den kommer ud til alle Barnes and Nobles kunder.


Foreløbig er der dog ikke sluppet meget andet ud om tablet-samarbejdet end at den næste generation af Nook (dem med elektronisk blæk) vil få NFC-chips ombord til når man shopper i Barnes and Nobles butikker, og at Nook kommer til at benytte sig af Microsoft-patenter i deres produkter fremover. 

Annonce