Forside Nyheder

Fredag går det løs for Facebook-aktierne


Sådan ser en Facebook-aktie ud ifølge den amerikanske Securities and Exchange Commission, der bl.a. regulerer aktiemarkedet.


 


Fra fredag morgen kan almindelige dødelig aktiehandlende købe aktier i Facebook. Der går den sociale gigant nemlig på børsen første gang, så snart klokken ringer på Wall Street.


Facebook har valgt teknologi-børsen NASDAQ til det sted, de udbyder deres aktier. Flere medier forudsiger, at der bliver tale om en kolossal børsnotering, der kan trække hele teknologimarkedet med op. Andre medier taler om “vanvittige” tilstande, som måske kan slå rekorder for børsnoteringer. I denne uge har flere børsmægler-firmaer i følge CNN simpelthen været nødt til at sige stop for flere anmodninger om at købe Facebook-aktier, når børnoteringen er en realitet fredag.


Aktieprisen bliver fastsat sent torsdag New York-tid, hvilket er natten mellem torsdag og fredag dansk tid. Vil du følge med i Facebooks børsnotering, skal du holde øje med finansmedierne fra kl. 15.30 dansk tid fredag. Der åbner Wall Street nemlig, og Facebooks aktiesalg begynder.

Annonce