Forside Nyheder

Game of Thrones årets mest piratkopierede serie


Game Of Thrones ser ud til at blive årets mest piratkopierede serie, blandt andet fordi den i USA kun kan ses på betalingskanalen HBO.


Game of Thrones årets mest piratkopierede serie


Populær tv-serie deles ivrigt på nettet og seneste episode blev piratkopieret hele 2,5 millioner gange på torrent-netværkene på en enkelt dag.


En af de mest populære tv-serier i øjeblikket er Game of Thrones, der produceres af den amerikanske betalingskanal HBO. I serien siger de ofte ?Winter is coming,? men ledelsen hos HBO burde nok snarer sige ?The pirates are coming.?


Tv-serien ? der foregår i et fantasy-univers og byder på en kompliceret historie, magtintriger, vold og sex ? ser nemlig ud til at blive den mest piratkopierede i 2012.


Der er i alt fald hvis vi skal tro estimaterne fra analysefirmaet Big Champagne, der fortæller at anden sæson er blevet delt hele 25 millioner gange på Torrent-netværkene, og at den sidste episode blev hente hele 2,5 millioner gange på en enkelt dag.


?Det lader i alt fald til at blive den mest piratkopierede tv-serie i år, siger John Robinson, senioranalytiker hos Big Champagne.


Det er endnu for tidligt at fælde den endelige dom, men serien er konstant en af de mest delte på nettet, og det er værd at nævne, at pirateriet ikke kun foregår på torrent-netværkene, men også på ulovlige streamingsider og på Usenet.


Nogle påpeger at den store mængde pirateri skyldes, at du kun kan se serien hvis du har abonnement til HBO. Det er ikke muligt at købe sig adgang til afsnittene via HBOs webside eller onlinebutikker som eksempelvis Apples iTunes Store.


Denne tegneserie mere end antyder, at HBO presser mange brugere ud i at piratkopiere serien selvom de egentlig gerne vil betale for den. Tankegangen er, at HBO burde give betalende gæster mulighed for at komme med til festen, også selvom de ikke har HBO på kabel- eller satellit-tv.


Herhjemme kan Game of Thrones ses på Canal+, men det skulle ikke undre os om de største danske fans ikke får serien hjem i stuen på anden maner.

Annonce