Forside Nyheder

HP er igen verdens største PC-producent


Det huede formodentlig ikke HP i San José, da deres naboer få kilometer længere oppe i Silicon Valley, Apple, i sidste kvartal kunne kalde sig for verdens største PC-producent. Den ære havde ellers i mange år tilfaldet HP, lige bortset fra de enkelte, få tidspunkter, hvor Acer lige var oppe at vende.


Det, der nok gjorde mest ondt på HP, var det faktum, at det var iPad’en, der gjorde Apple til verdens største producent af personlige computer – forudsat, at man betragter iPad som en personlig computer, hvilket jo mildest talt er et definitionsspørgsmål.


Men iPad eller ej, HP er med 15,8 millioner solgte enheder i første kvartal af 2012 tilbage på toppen. Det er dog kun 40.000 solgte enheder, der skiller HP og Apple. Men hvis man vælger at betragte tablets som forvoksede smartphones uden opkaldsmuligheder, og IKKE som PC’er, kan Apple naturligvis slet, slet ikke følge med. Det er helt klart iPad’en, der bringer dem op i top fem. De andre producenter i top fem er Lenovo, Acer og Dell.


Det er analysefirmaet Canalys, der står bag tallene. Deres rapport afslører også noget andet sjovt, nemlig at 40% af alle personlige computer solgt i USA er tablets. Hvis man altså synes, en tablet er en personlig computer.

Annonce