Forside Nyheder

Motorola-smartphones forbudt i Motorolas hjemland


Der kan blive mangel på Motorola RAZR MAXX, som er en meget populær smartphone i USA, om to måneder, når et importforbud træder i kraft.


Det er en af de mere bizarre patentstridigheder af de mange retssager, der kører i hele verden lige nu. Uden at være helt så grotesk som Apples sager mod deres største komponentleverandør, Samsung, så er det alligevel bizart, at Motorola-smartphones nu ikke må sælges i USA – som er Motorolas hjemland.


Motorolas mobildivision blev for nylig solgt til Google, en handel, der netop er blevet godkendt af de kinesiske myndigheder, hvilket var sidste skridt for iværksættelse af overtagelsen. Det ændrer dog ikke på, at Motorola er et amerikansk firma, inklusive den mobildivision, der netop er blevet skilt fra. Derfor kan det virke grotesk, at det er lykkedes for Microsoft at bremse importen af Motorola-telefoner til Motorolas eget hjemland. Men det er netop, hvad der er sket.


Motorola har nemlig ikke fornyet en patentlicens-aftale med Microsoft, som dækker fire licenser på teknologi, der gør det muligt at sætte møder op over nettet og email fra en smartphone. Det er en del af patent-sættet omkring Outlook, der er tale om. Og nu har domstolen for international handel i USA, ITC, altså nedlagt fogedforbud mod import af Motorola-telefoner til USA.


Hvordan kan de det, når Motorola er amerikansk, kunne man så spørge? Det havde heller ikke været noget problem, hvis Motorola stadig fik deres telefoner lavet på fabrikker i USA. Men de bliver, som det meste forbrugerelektronik idag, lavet i østen. Dermed skal telefonerne faktisk importeres officielt, når de kommer fra fabrikkerne derovre, også selvom de hele tiden har været Motorolas ejendom.


Motorola har udsendt en pressemeddelelse, hvori de forklarer, at en teknisk detalje gør, at importforbuddet først bliver et problem om ca. to måneder, og at man nu glæder sig til at gennemgå dommen, så man kan gøre noget ved sagen.

Annonce