Forside Nyheder

Skal Xbox nu hives ned fra butikshylderne?


Microsoft skal betale kassen til Motorola, ellers risikerer softwaregiganten at Xbox 360 og Windows 7 bliver hevet ned fra butikshylderne i Tyskland.


 


Xbox 360 er blot ét af mange Microsoft-produkter, der krænker Motorolas patenter indenfor afspilning af H.264-video – kan få store konsekvenser for softwaregiganten


Xbox 360, Windows 7, Internet Explorer og Windows Media Player. De fire produkter har det til fælles at de alle sammen er udviklet af Microsoft, og så krænker de også Motorolas patenter indenfor afspilning og indkodning af H.264-video. Det har en tysk domsstol netop besluttet.


Der er tale om to Motorola-patenter, men Motorola hævder at Microsoft krænker hele 50 patenter, og Microsoft risikerer faktisk at skulle stoppe al markedsføring og salg af Xbox 360 og Windows 7, hvis de stridende parter ikke kan nå til enighed.


Indtil videre har Microsoft dog sluppet med skrækken, for en amerikansk domstol har nemlig forbudt Motorola om at eksekvere påbuddet, I alt fald indtil den kan behandle sagen i næste uge.


 


Microsoft: Motorola er ikke fair


Microsoft siger, at man i værste fald er nødt til at sende hele fire milliarder dollars i retning af Motorola hvert år, og anklager samtidig Motorola for at overtræde reglerne for ikke-diskriminatorisk licensering af standardiserede teknologier.


Reglerne indenfor området – ofte kendt som FRAND-begrebet – siger at alle interesserede skal have mulighed for at tage en licens til en patentdækket standard på retfærdige, rimelige og ikke-diskriminatoriske vilkår. Hermed sikres, at licenser til standarder kan udbredes til alle interesserede parter.


Regn med en foreløbig dom i sagen så tidligt som i næste uge.

Annonce