Forside Nyheder

Touchskærme lavet af hvad som helst


 


Forskere i Disney-koncernen er nu lykkedes med at lave en touch-skærm ud af stort set hvad som helst, hvilket demonstreres i en ny video.


Du vidste garanteret ikke, at Disney-koncernen havde en forskningsafdeling. Og at denne forskningsafdeling laver forskning i temmelig vilde interaktionsformer. Men under navnet Disney Reseach – Science at Play har den gamle underholdningsgigant en række spændende forskningsprojekter kørende.


Et af dem går ud på at skabe sensoriske felter, der kan sættes ind i hvad som helst lige fra dørhåndtag til vandoverflader, med det formål at få disse til at opføre sig som touchskærme. Det demonstrerer forskerholdet i en ny video, der netop har ramt nettet. På videoen, der kan ses HER, kan man se, hvordan en bordoverflade kan opfatte, om det er albuer eller håndflader, der ligger på bordet, og forskellige måder at røre ved forskellige ting på, genererer forskellige datamængder.


Det betyder, at vi er kommet tættere en fremtid, hvor vi ikke bare arbejder med touch-skærme, men touch-hvad-som-helst. Minority Report-scenariet, som man så tit taler om, er pludselig ikke så langt væk.

Annonce