Forside Indhold og distribution Musik

Digital musik overhaler fysiske medier


Streaming-tjenester som Spotify og musik download omsætter nu for mere end CD’er mv.


 


De seneste tal fra Storbritanien viser at omsætningen på den digitale musik nu for første gang er højere end på fysiske medier.


Tallene fra de britiske pladeselskaber (The British Recorded Music Industri) er kommet for 1. kvartal 2012, og de viser at den digitale musik nu har overhalet fysiske medier derovre.


Og det er ikke antal lytninger, men omsætning. Den digitale musik som download og streaming udgjorde i 1. kvartal 55,5% af den totale omsætning for musik. Det er første gang at de fysiske medier som CD’erne må se sig slået.


Det er samtidig positivt for musikindustrien at skiftet ikke er sket som følge af tilbagegang. Omsætningen på CD’erne falder godt nok fortsat, men den digitale musik går nu frem i et tempo, så den samlede omsætning for Storbritanien i 1. kvartal 2012 steg med 2,7% til i alt 1,44 mia. kroner.


Der hentes flere og flere albums digitalt. I stedet for blot at hente et enkelt nummer eller to, så køber briterne i højere grad hele albums nu. Salget af digitale albums er gået frem med 22,7% og udgør nu 331 mio. kroner.


Musikstreaming er også i vækst, omend omsætningen på den del fortsat er meget lav. Musiktjenester som Spotify og We7 gik frem med 20% og endte på en omsætning på 31,4 mio. kroner.

Annonce