Forside Nyheder

DR lukker DR HD og Update


DR møblerer om på kanalerne i 2013.


 


Slut med løbende nyheder fra DR, kanalen Update lukkes sammen med DR HD. Istedet dukker to nye kanaler op: DR3 og Lille Ramasjang.


DR omlægger sine tv-kanaler i 2013. Det sker blandt andet med en markant styrkelse af aktualitets- og nyhedsdækningen på DR2 og med lanceringen af to helt nye kanaler: ?DR3? og ?Lille Ramasjang?.


DRs bestyrelse har mandag godkendt rammerne for en omfattende omlægning af DRs tv-kanaler. Det betyder, at seerne i det nye år vil møde nye og justerede kanaler, når de tænder for deres tv.


DR2 får en ny profil, hvor nyheder og aktualitet vil få en langt mere fremtrædende rolle på kanalen. Omlægningen byder også på to helt nye kanaler: ?DR3? og ?Lille Ramasjang?, som skal give henholdsvis de yngre seere og børnene et bedre public service-tilbud, end de får i dag.


 


Nyheder og aktualitet på DR2


Styrkelsen af aktualitets- og nyhedsdækningen på DR2 sker med afsæt i et ønske om at gøre DR2, som allerede i dag står stærkt i mediebilledet, endnu stærkere. Kanalen skal sende hele døgnet og være på pletten med de vigtigste nyheder, men samtidig skal den leve op til en ambition om at levere endnu mere perspektiv, baggrund og analyse af nyhedsstrømmen, end tilfældet er i dag.


 


Nye kanaler på vej


DRs omlægning af tv-kanalerne omfatter også to helt nye kanaler. DR3 bliver en kanal, som skal overraske, provokere og udfordre, og som målrettes yngre seere i alderen 15-39 år.


?Lille Ramasjang? bliver et trygt børneunivers for de alleryngste seere i alderen 3-6 år, mens DR Ramasjang, som vi kender den i dag, fremadrettet skal fokusere på de 7-12-årige.


 


 


Dem siger vi farvel til


Samtidig med at DR lancerer to nye kanaler, lukkes to andre, således at DR også efter omlægningen vil have seks tv-kanaler. Det drejer sig om DR HD og DR Update.


DR HD lukkes, fordi den som teknologikanal har udspillet sin rolle som lokomotiv for HD-udviklingen i en tid, hvor både DR og andre i stigende grad overgår til at sende i HD-kvalitet. Og med lukningen af DR Update fokuseres ressourcerne på at styrke nyheder og aktualitet på DR2 og samtidig lægge mere vægt på at kombinere de mest aktuelle nyheder med analyse, baggrund og perspektivering af nyhederne.


Den samlede kanalomlægning forventes gennemført i første halvdel af 2013.

Annonce