Forside Nyheder

Kun få OLED TV i år


LG præsenterede deres 55″ OLED TV forleden i Monte Carlo.


 


Selvom der bliver slået på stortromme for de store OLED TV, så er baren sat meget lavt hos producenterne, der venter et meget beskedent salg i år.


OLED regnes at flere som fremtidens display-teknologi til TV; Men selvom producenterne Samsung og LG allerede har slået på stortromme for de store OLED TV, så er forventningerne til salget meget lave.


Årsagen skal findes i de høje udgifter der er forbundet med at OLED TV, hvor både en omkostningstung produktion og dyre matrialer presser prisen i vejret. Det skriver Digitimes.


Samsungs mål er at producere 200.000 af deres 55″ OLED-displays i år, mens LG’s mål er at producere 50.000 af deres 55″ OLED-display.


Altså sammenlagt 250.000 displays på verdensplan, da Samsung og LG er frontløbere på den front. Det er meget beskedne tal for salget, trods den sene lancering af OLED TV til sommer eller tidligt efterår.’


Men LG har da også nedjusteret forventningerne. Oprindelig havde de regnet med at producere 100.000 af deres 55″ OLED-displays i år, men har ifølge Digitimes kilder altså nu halveret den forventede mængde.


Det kan dog godt vise sig at være rigeligt, for markedsanalytikerne fra IHS iSuppli skønner at det samlede salg af OLED TV kan blive så lavt som 34.000 eksemplarer i år – verden over. Til sammenligning så sælges der omkring 700.000 TV (alle typer) i Danmark alene hvert år.


De japanske displayproducenter med Panasonic/Sony og Sharp ventes at være klar med deres OLED-display produktion i år 2014.

Annonce