Forside Nyheder

Mindre SIM-kort på vej


Det krævede en del tovtrækkeri og det endte med at den gamle konge af mobiltelefoni måtte give efter for den nye. Det blev Apples design af nye SIM-kort, der vandt over Nokias, da ETSI for kort tid siden valgte fremtidens SIM-kortstandard.


Nokia havde ellers gjort, hvad de kunne for at forhindre Apples design i at blive til standard, da de mente, at designet var “teknisk underlegent” i forhold til deres eget design. Nokia sidder på en hel del patenter i forhold til SIM-kort, så de havde en del muskler at spille med i forhandlingen.


Men det endte alligevel med at blive Apples design, der er ca. 40% mindre end de MicroSIM-kort, vi kender idag, der vandt. ETSI, den europæiske organisation for telekommunikations-standarder, valgte Apple-designet frem for Nokias ved en afgørelse for nylig.


Det nye design har næsten ikke noget plastik rundt om SIM-chippen. Kortet er 12.3 mm i højden og 8.8 mm i bredden, men har samme tykkelse som de nuværende kort. Der er derfor ikke noget, der tyder på, at producenter af kort-klippere bliver arbejdsløse lige foreløbig.


Nokia har efter afgørelsen meddelt, at de vil bøje sig og understøtte den nye standard ved at stille deres patenter til rådighed for licensering.

Annonce