Forside Nyheder

Nexus Q – en slags settop-boks


 


Er Google Nexus Q en slags AppleTV-konkurrent? Tjaaa…. det vil tiden og hackernes villighed vise.


Den store overraskelse ved Google I/O-keynoten var ubetinget Nexus Q. Ud af det blå har Google designet en Android-baseret settop-boks, der kan konkurrere med AppleTV og Xbox 360s medie-del. Og dog alligevel ikke.


For det første er Nexus Q ikke en boks. Det er en kugle med en LED-stribe, der kører rundt om ?ækvator?. Indeni findes der en computer, der kører Android, og som kan styres fra en anden Android-enhed. Den streamer musik, film og on-demand-TV fra Google Play.


Så i stedet for at streame fra f.eks. en PC via AirPlay, sætter du Nexus Q til at streame fra din cloud-samling på Google Play via en tilsluttet Android-smartphone eller tablet. Ifølge Google-folkene her på konferencen kan man kun styre den fra en anden Android-enhed.


Noget andet, der adskiller Nexus Q fra konkurrenterne, er den indbyggede forstærker. Google har selv designet Nexus Q fra bunden, og har derfor fået mulighed for at indbygge en 2 x 25w forstærker, som du kan sætte et par højttalere direkte til. Derudover har den naturligvis en bunke digitale in- og outputs.


Men Google anser også Nexus Q for at være en platform. Ved præsentationen lagde Google meget vægt på at den havde ?General Hackability? ? og idéen er, at udviklermiljøet skal gøre en masse for at gøre Nexus Q til en foretrukken TV-enhed for lidt mere nørdede brugere.


Den kan kun fås i USA til at starte med, og kommer til at koste 299 dollar, eller ca. 1800 kroner.


  


Annonce