Forside Nyheder

Ny MIT-teknologi viser billeder i kanten af dit synsfelt


Forskere på MIT har skabt en teknologi, der udnytter kanten af dit synsfelt til at give en bedre billedoplevelse på helt almindelige TV-skærme.


De har altid været kløgtige på Massachussetts Institute of Technology, det amerikanske universitet kendt som MIT. De udklækkede bl.a. holdet, der senere var med til at skabe Internet, og siden har det flydt ud af MIT med smarte opfindelser.


Nu gør de det igen. På MIT Media Lab, hvor man forsker i fremtidens medier, har man netop skabt en ny måde at nyde sit fjernsyn på. Via teknologi, der befinder sig i et forbrugervenligt prisleje, har man nu taget baggrundslys-idéen, som vi kender fra Philips’ AmbiLight-TV, og har taget det et skridt videre.


Konceptet hedder Infinity-by-Nine. Hvor Philips-teknologien projicerede farver op på væggen bag TV’et, der svarede til, hvad der skete på skærmen, kan Infinity-by-Nine projicere grafik, der genereres ud fra billedet på skærmen. Der er ikke tale om det samme billede, som man ser på skærmen, men snarere slørede versioner af billedet.


Idéen er, at kanten af ens synsfelt bliver fyldt ud med billeder, der komplimenterer dem på skærmen. På den måde får man, i følge forskerne på MIT en større helhedsoplevelse og en større grad af indlevelse.


Du kan se en video, der demonstrerer teknologien HER.

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.