Forside Nyheder

ACTA stemt ned


 


ACTA bliver ikke til noget i denne omgang. Det omstridte EU-lovforslag, der skulle dæmme op for al slags piratkopiering, blev nedstemt med et stort flertal i EU-parlamentet i går.


Med stemmerne 78 imod, 39 for og 165 blanke afgik ACTA ved døden i EU-parlamentet onsdag. Den omdiskuterede lov var efterhånden blevet så upopulær, at selv rettighedshaverne, som loven skulle beskytte, var imod den.


ACTAs formål var at dæmme op for piratkopiering af ophavsretsligt beskyttede produkter i EU. Ikke bare i form af digital underholdning som film og musik på nettet, men også i form f.eks. designermøbler, der kopieres i stort omfang i Kina og sælges i Europa. Men som aftalen så ud i den seneste form, gik den simpelthen for vidt i dens restriktioner på det digitale område. Dette var en holdning delt blandt både rettighedshavere og borgerrettighedsforkæmpere.


Derfor blev lovforslaget stemt ned med så stort et flertal. EUs handelskommisær Karel De Gucht udtalte dog til AP, at “behovet for at beskytte europæisk ophavsret ikke er forsvundet.” Så vi kan formodentlig forvente et mere moderat lovforslag senere.

Annonce