Forside Nyheder

I dag er det Satellit-TVs fødselsdag, hurra, hurra, hurraaaa…


Telstar-satellitten, før den røg ud i verdensrummet.


I dag er det 50 år siden, Satellit-TV blev født. Det skete, da satellitten Telstar 1 transmitterede et signal fra den ene ende af verden til den anden – og tilbage igen – 12. juli 1962.


Telstar var blevet sendt op i kredsløb af NASA to dage tidligere, og var ejet af den amerikanske telegigant AT&T, der sammen med forskningslaboratoriet Bell Labs, samt det franske og britiske post- og televæsen havde udviklet projektet. Derfor var den første satellit-transmission også et amerikansk-europæisk foretagende.


De første signaler blev sendt mellem staten Maine på den amerikanske østkyst og Bretagne på den franske vestkyst. “Programoversigten” for den dag bestod af en hilsen fra daværende præsident John F. Kennedy, samt et par sange spillet af to af datidens største, musikalske navne, amerikanske Bob Dylan og franske Yves Montand.


Det skete via satellitten Telstar 1, der var blevet sendt i kredsløb 10. juli 1962.


Der synes dog at være lidt forvirring om datoen. Ifølge websiten for den officielle fejring af 50-års jubilæet, fandt transmissionen sted 12. juli. Men i 2002 fejrede man den som værende foregået 40 år tidligere…den 11. juli.


 

Annonce