Forside Nyheder

Ingen iPad-Office i denne omgang…og dog…


Sådan ser den nye udgave af Outlook ud. Funktionerne popper op, efterhånden, som man skal bruge dem. Læg dog mærke til integrationen af f.eks. Bing Maps og Instant Messenger direkte i emailen.


Cloud-udgaven af Office, Office 365, er Microsofts nye hovedsatsning, når det gælder den klassiske kontorpakke. Fra nu af er den Office-pakke, man går ned og køber i en butik, et biprodukt. Det var det, Steve Ballmer sagde – med lidt andre ord – under mandagens pressemøde i San Francisco.


“Man vil stadig kunne købe Office som softwarepakke”, sagde Ballmer, men det var tydeligt, at strategien er at gøre den ellers så erhvervsrettede Office 365-løsning til hvermandseje. “Office skal være en tjeneste og ikke en softwarepakke fremover”, sagde Microsoft-topchefen. Office 365 er en cloud-baseret abonnementsversion af Office, som nu også er tilgængelig for private brugere. Man kan endda downloade en preview-version HER.


Den Office, man så får adgang til, er stort set den samme, som hvis man køber den i en butik, hvor den så vil lyde navnet Office 2013. Men det mest banebrydende ved Office 365 er, at Microsoft afslørede på pressemødet, at deres plan er at tilbyde den samme Office-funktionalitet på alle platforme. Det gælder for såvel ARM-udgaven af Surface-tablet’en som alle andre platforme. Og når man sætter preview-udgaven af Office 365 op på en tablet, får man blandt andet mulighed for at sætte den op på Android og iPad.


Det er indtil videre kun lidt af funktionaliteten, der er tilgængelig på disse platforme, men hvis man skal tro det overordnede budskab fra Microsoft, så vil vi også Office 365 på alle platforme.


Office i Windows 8-stilen


Nyhederne i selve Office er også spændende. Ud over et generelt design-løft, der får det hele til at matche Windows 8-stilen, er det hele blevet mere sammenbygget, med cloud-tjenesten SkyDrive som lim. Alt bliver automatisk synkroniseret til din Office-profil, så selv hvis du skifter arbejdet med et dokument fra en laptop til en tablet, starter du f.eks. der, hvor du stoppede, da du skiftede over. Ord, du selv lært ordbogen i Word bliver synkroniseret over – og så fremdeles.


Der er ydeligere sammenkørsel af Microsoft-produkter at se i den nye Office, for eksempel kan man nu ringe til kontakter direkte i Outlook via Skype.


Men ellers er det tydeligt, at det nye Office-design er lavet til touch-skærme med nye, smarte og brugervenlige menuer og et renere, mere enkelt interface, der kun viser dig noget, hvis du har behov for det. Hvis du vil udforske den nye Office på egen hånd, er det bare at følge linket ovenfor.


 

Annonce