Forside Nyheder

Nokia har solgt 4 millioner Lumia-telefoner på tre måneder


Nokias Lumia-serie bliver fortsat mere og mere populær, men forretningen Nokia har det stadig ikke godt.


Det går støt og roligt fremad for Nokias salg af den populære Lumia-serie. Siden første kvartal i år har finnerne fordoblet antallet af solgte eksemplarer af den populære Windows Phone, og alene i sidste kvartal nåede salget op på 4 millioner eksemplarer. Der er stadig langt op til verdens mest populære smartphone, Apples iPhone, der på tværs af alle modeller solgte over 31 millioner eksemplarer i første kvartal af 2012. Men at tallet er fordoblet fra det ene kvartal til det næste peger i den rigtige retning for Nokia.


Desværre har firmaet ikke formået at omsætte denne vækst i god forretning. Nokia tabte lige over 1 milliard dollar, eller ca. 6 mia. kroner, i andet kvartal. Salget af Nokia-telefoner verden over er dog stadig stigende, og det samlede antal af solgte telefoner var oppe på 73 millioner, inklusive Nokias billige telefoner, der sælges i mindre udviklede markeder.


Nokia kæmper dog stadig for at bryde isen i USA, hvor det foregående kvartal bød på 600.000 solgte eksemplarer. Det skal dog nævnes, at Nokia stort set kun har Lumia-modeller tilbage på det amerikanske marked.

Annonce