Forside Nyheder

Orm fundet i App Store


Pas på med orme, når du tager en bid af Apple. En Windows-fjendtlig orm er blevet opdaget i App Store. Samtidig advarer sikkerhedsfirmaer om en ny virus på Mac.


Her er en nyhed, der lægger op til så mange dårlige ordspils-vittigheder, at vi næsten ikke kan få plads til dem alle her. Lad os bare starte med at konstatere, at der er orm i æblet. Eller sagt på en anden måde: Der er fundet en orm i App Store til iOS.


Ormen hedder Worm.VB-900, og spreder sig via en app, der hedder “Instaquotes Quotes Cards for Instagram”. Sjovt nok rammer ormen ikke iOS- eller Mac-brugere, men går i stedet til angreb på Windows-maskiner. Det sker, når app’en downloades til en iOS-enhed senere synkroniseres med iTunes på en PC. Det skriver CNET.


Nyheden kommer ellers på en dag, hvor Mac-brugere har fået endnu en ny virus at bekymre sig om efter det store Flashback-angreb, der inficerede 600.000 Mac-computere i april. Den nye virus hedder Crisis, og selv om den endnu ikke er set i omløb, er den blevet opdaget af sikkerhedsfirmaet Intego, der skriver om den på deres blog.


 

Annonce